Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 maj 2023 | 08:30

Brad Pitt rattar en riktig racerbil i nya Formel 1-filmen

”Top Gun: Maverick”-regissören vill försätta ännu en filmstjärna i livsfara. Vad gör man inte för konstens skull?
En ny storfilm med Formel 1-tema är på gång. Regissör Joseph Kosinski som nyligen gjorde ”Top Gun: Maverick” med Tom Cruise i diverse dödsföraktande flygstunts ska nu försöka ta livet av Brad Pitt.
 
När Pitt spelar racerförare duger det inte med CGI, greenscreens och en skönt luftkonditionerad studio. Nej, skådisen ska ut på en riktig racerbana och sätta sig i en riktig racerbil för att trycka gasen i botten och köra mot riktiga proffs.
 

Realism är målet

 
För att fånga hela spektaklet och placera publiken i förarhytten tillsammans med Pitt utvecklar man världens minsta 6K-kameror, skriver Variety. Kosinski har tidigare sagt att målet är att göra allt så realistiskt som möjligt:
 
- Det är precis inställningen med “Formula One”, att filma de riktiga tävlingarna samt riktiga bilarna och fånga det. Det kommer att bli en enorm utmaning men spännande för mig.
 

Jerry Bruckheimer producerar

 
Formel 1-rullen (som ännu saknar titel) ska handla om ”en erfaren förare som gått i pension, men kommer tillbaks som mentor för en rookie”. Pitt får sällskap på banan av Damson Idris, känd från tv-serien ”Snowfall”. Inspelningen börjar i sommar. Och trots att detta är en Apple-produktion så siktar man på en stor biolansering.
 
Filmen produceras av Jerry Bruckheimer som tidigare gjort racingdramat ”Days of Thunder” (1992). Och det sägs att Tom Cruise redan har ringt och erbjudit sig att köra, ifall Brad Pitt får kalla fötter eller nåt.
| 5 maj 2023 08:30 |