Film

Skribent

Tobias Andersson

6 juli 2023 | 12:01

Brad Pitts realistiska Formel 1-film har fått en officiell titel

Och inspelningen av motorsportdramat börjar i helgen.
Apex – punkten som ger föraren snabbast möjliga väg ut ur en snäv kurva. Något alla motorsport-entusiaster känner till. En term som också blir namnet på Brad Pitts kommande Formel 1-film, skriver sajten Collider.
 
I filmen ”Apex” kommer Brad Pitt sitta bakom ratten på en äkta, ultrasnabb racerbil. CGI eller någon stuntman är det inte på tal om! Filmstjärnan befinner sig just nu på den anrika racerbanan Silverstone i England för att under helgens Formel 1-lopp påbörja inspelningen. Han har till och med fått sig ett eget fiktivt Formel 1-stall, rapporterar flera motorsport-medier.
 
Likt Tom Cruise verkar Brad Pitt nu utsätta sig för livsfara när han ska trycka plattan i mattan på racerbanan, men vi kan nog vara lugna. Han verkar vara i goda händer. Med sig som konsult på inspelningen har han den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton, som också agerar producent för filmen bredvid filmmakaren Jerry Bruckheimer.
 
Målet är att ”Apex” ska bli så realistisk som möjligt och förväntningarna på racingfilmen är skyhöga. Riktiga tävlingar med stor publik ska filmas för att fånga den rätta känslan. Bakom kameran hittar vi ”Top Gun: Maverick”-regissören Joseph Kosinski.
 
Fullgas för Brad Pitt när han ska ratta snabba åkdon i "Apex".
 
I filmen kommer Brad Pitt spela karaktären Sonny Hayes. En pensionerad F1-förare som återigen sätter sig bakom ratten för att träna upp en ny, ung racertalang.
 
”Apex” får exklusiv premiär på Apple TV+. Släppdatumet är än så länge okänt.
| 6 juli 2023 12:01 |