Film

Skribent

Mats Karlsson

9 januari 2015 | 19:30

Bond-teamet nekades tillstånd för biljakt

Rom sa nej till "Spectres" inspelningsteam om att filma en spektakulär biljaktsscen.
Inspelningarna av den emotsedda Bondfilmen "Spectre" startade i början av december och man har flera inspelningsplatser på schemat. En av dessa platser är Rom, där planen var att filma en spektakulär biljaktsscen. Men när producenterna sökte tillstånd för att filma scenen blev Roms representanter oroliga att stadens minnesmärken skulle komma till skada och gav därför inget tillstånd.

- Vi har inte godkänt sekvensen vid Quattro Fontane, eftersom arkitekturen är för ömtålig, säger stadens representant Federica Galloni till tidningen Il Messaggero.

Bondteamets plan var att låta James Bond (Daniel Craig) köra sin Aston Martin genom stadens gator nattetid. Enligt Galloni har hon nu bett producenterna att använda sig av specialeffekter för den önskade biljaktsscenen, då fontänen håller på att renoveras.

Under presskonferensen innan inspelningsstarten offentliggjorde man filmens handling som lyder:

Ett kryptiskt meddelande från Bonds förflutna får honom att spåra upp en ondskefull organisation. Medan M kämpar mot politiska krafter för att hålla den hemliga underrättelsetjänsten vid liv, avslöjar Bond den hemska sanningen bakom SPECTRE, bit för bit.

"Spectre" får premiär 6 november 2015.
| 9 januari 2015 19:30 |