Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

5 maj 2015 | 07:15

Boba Fett i egen Star Wars-film

2018 kommer filmen om galaxens ökände prisjägare.
Den andra fristående Star Wars-filmen ska handla om den ökände prisjägaren Boba Fett. The Wrap bekräftar ett rykte som cirkulerat de senaste åren. 

Boba Fett spelades av Jeremy Bulloch i ”Rymdimperiet slår tillbaka” och ”Jedins återkomst”, samt Daniel Logan i ”Klonerna anfaller”. Han är son till, eller rättare sagt klon av, Jango Fett och flitigt anlitad av galaxens skurk Darth Vader. Historien ska fokusera på hans bakgrund. 

Filmen förlorade nyss Josh Trank, så jakten pågår efter en ny regissör. Biopremiären är planerad till år 2018. 

Men redan vintern 2016 landar den första filmen i ”Star Wars Anthology”-serien, Gareth Edwards-regisserade ”Rogue One”. I den följer vi rebellkrigare på uppdrag att stjäla ritningarna för Dödsstjärnan. 

Tidigare rykten har också lovat oss en Han Solo-centrerad film, men det låter mer som ett önsketänkande i nuläget. Solo (Harrison Ford) kommer dyka upp i ”The Force Awakens”, medan de fristående filmerna sägs inte ha något gemensamt med den nya trilogin.

Boba Fett - inte seriens mest fascinerande karaktär i mina ögon. Vad tror ni, finns det potential för något bra här? Kommentera.