Film

Skribent

Mats Karlsson

26 oktober 2018 | 20:15

Boba Fett-filmen är död

Detta meddelar Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy till en jorunalist.
I maj kom rapporten att Star Wars-filmen om Boba Fett skulle äntligen bli av och att James Mangold var tänkt för registolen. Men efter Disney-chefen Bob Igers ord har många funderat om den verkligen skulle bli av. Enligt Kathleen Kennedy är svaret nej.
 
Lucasfilm-chefen var på en specialvisning av "Black Panther", där filmjournalisten Erick Weber passade på att fråga Kennedy om just Boba Fett:
 
 
Kennedys besked kommer som ett brev på posten efter Igers ord om de kommande Star Wars-projekten:
 
- Vi ska just avgöra vad som kommer efter "Episod IX". Men jag tror vi måste vara mer försiktiga vad gäller volym och timing.
 
När det kommer till Kennedys ord om "The Mandalorian", så är den under inspelning och kommer visas exklusivt på Disneys kommande streamingtjänst. Serien kommer fokuseras på en ensam revolverman och hans äventyr i utkanten av galaxen.
 
Star Wars-kännare är säkert medvetna om att Boba Fett är en Mandalorian-krigare och det kan mycket väl vara en av anledningerna till att man lägger filmprojektet åt sidan, speciellt med tanke på att "Solo: A Star Wars Story" underpresterade på bio (392 miljoner dollar inspelade).
| 26 oktober 2018 20:15 |