Serie

Skribent

Jonna Vanhatalo

13 april 2017 | 12:00

"Black Widows" snart tillbaka: Svarta änkor fortsätter roa och oroa

Vi har smygtittat på den andra säsongen av "Black Widows", som sänds med start 20 april.
Den vidriga terrorattacken med skenande lastbil längs Drottninggatan förra fredagen styr om även i tv-tablån. Det är ett krasst faktum men samtidigt absolut inte något som på några plan ska jämföras med repressalierna för de på riktigt drabbade av dådet. Andra säsongen av den nordiska samproduktionen ”Black Widows” skulle gått av stapeln ikväll, men premiären har skjutits på med en vecka och nytt datum är istället torsdagen den 20 april.

Serien om de minst sagt bitska men rejält handlingskraftiga kvinnorna som drömde om frihet blev en skön succé i framförallt Sverige och Norge varför det nu äntligen är dags för en fortsättning. 

I den andra säsongen återser vi de tre huvudpersonerna som spelas av begåvade Cecilia Forss, Beate Bille och Synnove Macody Lund. Vi får dessutom glädjas åt tillskott i form av Dan Ekborg och Jonas Karlsson som återfinns i rollistan.
 
 
Det är ganska rakt på sak när vi efter avbrottet åter får möta de tre väninnorna. Det är folk som ska mördas och kroppar som ska begravas och dessutom måste de alla försöka få åkeriet att fortsätta fungera. Och det är där den nya smuggelintrigen tar form och får fart.
 
”Black Widows” är skapad efter det finska originalet ”Mustat Lesket” och den första säsongen av serien var också hyfsat trogen sin förlaga. Dock har man nu i och med fortsättningen valt att gå en egen ny väg, men fortsatt är det lätt att känna igen sig i den smått absurda värld som vi blivit vana att vistas i tillsammans med våra karismatiska antihjältinnor.
 
 
Efter förhandsvisningen av andra säsongens första väldigt intensiva och spännande avsnitt träffade MovieZine en glad och exalterad Dan Ekborg i toakön.

- Jag har inte sett något av serien innan, men jäklar vad snyggt det var. Bara så bra! Jag är otroligt glad över att få vara en del av detta, hälsade han innan nöden tog överhanden och han fick kila in på dass.

Premiären av andra säsongen äger rum torsdagen den 20 april på TV3 och Viaplay.
| 13 april 2017 12:00 |