Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 januari 2018 | 09:30

”Black Mirror”-avsnittet kan få en spinoff

Regissören bakom ”USS Callister” hoppas få utforska rymden vidare i en egen serie.
I den senaste säsongen av ”Black Mirror” drar antologi-serien ut i rymden i avsnittet ”USS Callister”. Här följer vi en uttråkad spelprogrammerare som bygger en virtuell värld med hjälp av digitalt DNA från sina anställda, ett rymdskepp där han är kapten och de som inte sköter sig straffas hårt.

Mörker och humor, ”Star Trek”-hyllningar och ett hoppfullt slut - det är ett ovanligt ”Black Mirror”-avsnitt och inte förvånande ett av de mest omtalade på den fjärde säsongen. Regissören Toby Haynes berättar i en intervju att han skulle vilja göra mer i samma värld:

- Jag pratade med vår producent Louise Sutton, och hon kom upp med en briljant idé om att göra en spinoff, en egen tv-serie. Jag skulle gärna göra en hel serie av ”USS Callister” - det är förmodligen en av de bästa piloterna som någonsin gjorts för en rymdserie. Och jag gjorde den! Jag tror Charlie (Brooker) kanske vill återvända till den i ”Black Mirror”, om jag får göra den igen vet jag inte, säger han till Hollywood Reporter.
 
 
”Black Mirror” är nu uppe i nitton fristående avsnitt, de flesta är fantastiska och fantasikittlande historier om en nära framtid där människans förhållande till teknik gått för långt. Det finns flera avsnitt som fans älskar och skulle vilja återvända till - bland annat har Robert Downey Jr lekt med tanken om att göra långfilm av ”The Entire History of You” från säsong 1.

Seriens skapare och manusförfattare Charlie Brooker är inte främmande för att utöka seriens värld med en fristående tv-serie, eller en serietidning. Han berättade för MovieZine i höstas:

- Det skulle vara intressant. Vi har pratat om det. Vi skulle kunna göra en animerad serie. Vi skulle kunna göra något som inte hette ”Black Mirror” men som på ett sätt var ”Black Mirror”. Vi skulle kunna göra en serietidning som bygger på det. Det är inte något som vi är allergiska mot, men vi är vanligtvis fullt upptagna med att känna panik inför vår nästa berättelse.
 
Säsong 4 streamar nu på Netflix.
 

Läs också: Så bra är "Black Mirror" säsong 4 - vi sätter betyg på alla avsnitt

 
Vilken "Black Mirror"-historia skulle ni vilja se mer av? Kommentera nedan.
| 2 januari 2018 09:30 |