Film

Skribent

MovieZine

8 mars 2024 | 15:00

Såg du Björn Gustafssons första filmroll? Här dyker han upp i "Beck"

MovieZine har grävt fram klippet.
I helgen tramsar han återigen på Melodifestivalens stora scen. Komikern Björn Gustafsson har gjort välkommen comeback de senaste veckorna med sina sketcher och sånger om den obesvarade kärleken till Carina Berg, och allmänt stök i SVT:s lokaler. I ett av inslagen antog han rollen som norske Beck-kollegan Steinar.
 
Björn Gustafsson har inte riktigt varit så här mycket i rampljuset sedan genombrottet i Mello år 2008. Men han har hållit sig sysselsatt som skådespelare, och på senare år dykt upp i kul biroller i allt från filmen "Tills solen går upp" till tv-serien "Clark".
 
Men har du koll på var allt började? Den första gången du såg honom, antagligen utan att tänka på det för mycket, var i en Beckfilm. År 2006 spelade Björn en namnlös "ung kille" som tillsammans med sin tjej snubblar över ett lik ute i skogen.
 
Klippen nedan kommer från filmen "Beck - Flickan i jordkällaren", som nog får räknas mer som en statistroll än en stor skådespelardebet. Men men, alla måste börja någonstans, och det här blev en fot in i underhållningsbranschen där han hänger kvar än idag.
 
| 8 mars 2024 15:00 |