Film

Skribent

Mats Karlsson

7 juli 2018 | 15:00

"Birds of Prey" blir andra DC-filmen som får lägre budget

Den Margot Robbie-ledda filmen börjar spelas in i början av 2019.
I april stod det klart att Sundance-debutanten Cathy Yan kommer att regissera DC-filmen "Birds of Prey", med Margot Robbie som Harley Quinn. Under en pressturné berättar Robbie att filmen kommer, liksom den Joaquin Phoenix-ledda Joker-filmen, få en "mycket mindre budget" än övriga DC-filmer.
 
Dessvärre framgår inte budgetsumman i Flickering Myths rapport, men THR skrev att den redan omnämnda Joker-filmen, med en potentiell Joaquin Phoenix i huvudrollen, har 55 miljoner dollar i budget. Betydligt mindre än exempelvis "Justice League" som hade 300 miljoner dollar i budget. Anledningen till denna lägre budget kan mycket väl vara för att Robbie (och säkert fler i teamet) vill ha mångfald i rollbesättningen.
 
När Yahoo berömde Robbie för att hon såg till en asiatisk kvinna fick regijobbet (Cathy Yan) fick hon frågan om hon tänkte fortsätta på den linjen med rollbesättningen:
 
- Ja, precis. Det verkliga livet har inte bara en specifik bild. Vi måste återspegla det på bioduken.
 
Vilka karaktärer som kommer att dyka upp i "Birds of Prey" verkar än så länge vara lite mer diffust, men de som har nämnts i tidigare rapporter är Batgirl, Black Canary och Huntress. Däremot vet vi att Christina Hodson skriver manus till "Birds of Prey".
 
"Birds of Prey" planerar att börja filma i början av 2019 och vilka skådespelare och vilka de ska spela beräknas introduceras i slutet av året, tillsammans med ett premiärdatum.
| 7 juli 2018 15:00 |