Film

Skribent

Mats Karlsson

13 juni 2018 | 21:00

Den första Joker-filmen får blygsam budget

Todd Phillips har säkrat 55 miljoner dollar och startar inspelningarna med Joaquin Phoenix i höst.
Todd Phillips planerade Joker-rulle med Joaquin Phoenix i huvudrollen kommer inte bli en kostsam historia. I en rapport från THR avslöjas det att filmen har en budget på 55 miljoner dollar och att inspelningarna startar i höst.
 
Det må fortfarande vara väldigt mycket pengar för en en filmproduktion, men inte i superhjälte-mått mätt. Årets stora biosuccé "Avengers: Infinity War" och problemfyllda "Justice League" hade båda en uppskattad produktionsbudget på närmare 300 miljoner dollar, medan "Logan" valde budgetvarianten med sina 97 miljoner dollar. Produktionsbudgeten för Phillips Joker-rulle uppgår alltså till blygsamma 18 procent av de dyraste budgetexemplen.
 
Den blygsamma budgeten behöver naturligtvis inte vara något negativt, det kan innebära ett mindre krävande arbetsklimat för alla inblandade, som säkert passar Joaquin Phoenix som handsken. Det är fortfarande inte spikat att Phoenix kommer att spela DC-skurken, men förhoppningen är att han gör det.
 
Phillips film kommer att visa upp en annan sida av Jokern (än vad vi är vana att se), nämligen som en misslyckad ståupp-komiker. När den komiska karriären inte går som planerat, går han över till brottets bana, allt för att kunna försörja sin familj.
 
Inget specifikt inspelningsdatum anges, mer än att det blir i höst.
 
I förra veckan stod det även klart att Warner Bros/DC har bestämt att låta Jared Leto återigen gestalta Jokern i en annan fristående film om DC-skurken.
 
Vilken av filmerna ser du mest fram emot?
| 13 juni 2018 21:00 |