Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 december 2023 | 18:00

Biotoppen: Sötsuget är inte stillat! Chokladkungen kvar i toppen

Den sockersöta smällkaramellen "Wonka" håller sig kvar i topp även denna vecka, medan en nästan perfekt biofilm smyger sig in för första gången.
Svenska biobesökare kan inte stilla sötsuget. Willy Wonkas bakgrundshistoria fortsätter locka folk, och därmed behåller "Wonka" sin topplacering.
 
Tredje till fjärde plats flockas av nykomlingar, från "Bamse och världens minsta äventyr" till "Änder! och mellan dessa animerade äventyr hittar vi en karaktär som började som tecknad serietidning. "Aquaman and the Lost Kingdom" har inte fått många positiva recensioner men lyckas ändå halka in på pallplats.
 
Plats 5 till 9 halkar unisont behåller sin ordning från förra veckan men åker unisont ner tre platser vardera. Lite kul att se, om inte annat.
 
På tionde plats hittar vi så veckans fjärde nykomling. "Monster" är ett japanskt drama som visas ur tre olika perspektiv, och som vår recensent Jonna Vanhatalo beskrev som "ett moraliskt pussel vars bitar först ligger och skräpar, till synes huller om buller. Inget är som det verkar, och hur mycket vi än försöker se hela bilden, gör vi inte det förrän allt och alla delar presenterats. Som det så ofta är, även i verkligheten."
 
Jonna gav "Monster" ett toppbetyg, något hon sannerligen inte var ensam om. Så vi får hårt hålla tummarna för att filmen får krypa uppåt i några veckor till.
 

Biotoppen vecka 52

 
1 (1) Wonka (Eng. tal)
2 (NY) Bamse och världens minsta äventyr
3 (NY) Aquaman and The Lost Kingdom
4 (NY) Änder!
5 (2) The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
6 (3) Önskan
7 (4) Knyckertz & snutjakten
8 (5) Napoleon
9 (6) Pojken och hägern
10 (NY) Monster
 
Källa: Filmägarnas Kontrollbyrå AB, Paranteser visar föregående veckas placering.
| 25 december 2023 18:00 |