Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 januari 2024 | 16:00

Biotoppen: "Hammarskjöld" och Micke Persbrandt behåller greppet om biopubliken

Det gick inte bra för "Hammarskjöld" i årets Guldbaggegala men från den betalande biopubliken blir det ändå första pris.
På årets Guldbaggegala var "Hammarskjöld" en av de mest uppmärksammade filmerna, med sju nomineringar. Det gav dock ingen större utdelning och de fick nöja sig med att lämna kvällen med priset för bästa kostymdesign
 
Filmen var också nominerad till bland annat publikens pris, men trots att den förlorade till "Beck- Inferno" är det uppenbart att publiken ändå uppskattar Persbrandt och "Hammarskjöld". För på veckans biotopp gör den ett skutt tillbaka upp på förstaplasten från de föregående två veckornas tredjeplacering.
 
Den byter därmed plats med "Wonka", som nu har spelat in 500 miljoner dollar världen över och därmed inte behöver vara jätteledsen. Men kanske är det ett bevis på att tillräckligt många har sett det sockerstinna äventyret på bio nu och intresset därmed börjar svalna.
 
Enda nya inslaget på listan den här veckan är musikalversionen av "Mean Girls", som hoppar in på fjärde plats. Är det nyhetens behag eller har vi en begynannde biosuccé på våra händer?
 

Biotoppen vecka 3

 
1 (3) Hammarskjöld
2 (2) Ett sista race
3 (1) Wonka
4 (NY) Mean Girls
5 (4) Bamse och världens minsta äventyr
6 (7) The Holdovers
7 (5) Änder!
8 (8) Aquaman and The Lost Kingdom
9 (6) Knyckertz & snutjakten
10 (10) The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
 
| 16 januari 2024 16:00 |