Film

Skribent

Alexander Svensson

14 januari 2024 | 20:30

"Wonka" gör fortsatt succé - har spelat in 500 miljoner dollar

Wonkas chokladfabrik har blivit lika med Warners pengafabrik.
Cheferna på Warner Bros kan nog unna sig en chokladlåda till morgonkaffet, för “Wonka” går hiskeligt bra på bio. Paul Kings “Kalle och chokladfabriken”-prequel med en dundercharmig Timothée Chalamet i huvudrollen har nämligen spelat in 505,3 miljoner dollar världen över, alltså lite mer än en halv miljard.
 
“Wonka”, som kostade 125 miljoner att göra, får därmed sägas vara en succé för Warner Bros, som i somras också badade i pengar när hela världen fick “Barbie”-feber. Visserligen har superhjältefilmerna turats om att slå bottenrekord, men på det hela taget har man från Warners sida ändå skäl att vara glada, vilket CEO-paret Mike De Luca och Pamela Abdy också verkar vara i ett uttalande:
 
 
- Med "Wonka" har Paul King, producent David Heyman och den fantastiska filmbesättningen under ledning av Timothée Chalamet levererat ett sannerligen speciellt musikaliskt event. Det är en oerhörd bekräftelse att se den här filmen nå en så spännande milstolpe. Vi är tacksamma för våra samarbetspartners och deras orubbliga stöd, och för den publik världen över som deltagit i det här firandet på bioduken.
 
Utöver imponerande biografintäkter så har “Wonka” också fått fina recensioner, bland annat här på MovieZine där Alexander Kardelo delade ut en 4a och kallade den för en “sockersöt och smått oemotståndlig skrattfest”.
 
Har du sett “Wonka” ännu? Förtjänar den sin framgång?
 
| 14 januari 2024 20:30 |