BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

28 augusti 2023 | 12:30

Otäckt bra premiärhelg för nya svenska skräckfilmen "Canceled"

Närmare 35 000 sålda biobiljetter gör "Canceled" till en biosuccé.
Tack "Barbie" och "Oppenheimer", men nu är publiken redo för annat. I helgen tog en ny film över som etta på den svenska biotoppen: rysaren "Canceled" i regi av Oskar Mellander.
 
Med 34 907 sålda biobiljetter fick "Canceled" en stark start på landets biodukar, och är ytterligare ett bevis på att svensk skräck kan dra en stor publik. Förra hösten såg vi "Feed" ta för sig med en rekordpremiär - nästan 40 000 biobesök under första helgen. Båda filmerna är producerade av Scandinavian Content Group och den kände influencern Joakim Lundell.
 
Han är just nu ute på en större Sverigeturné där han besöker inte mindre än 19 städer för att presentera filmen och möta sin publik.
 
- Det har varit ett helt fantastiskt gensvar, säger Joakim Lundell. Vi lyssnade på publiken och gav dem den film de ville se – och responsen har varit överväldigande. Och det bevisar än en gång att det finns en ung publik som vill se svensk film på bio, så länge det är rätt typ av film!
 
"Canceled" är i och med succésiffrorna även den svenska film som haft den starkaste öppningen på bio i år, enligt ett pressmeddelande från Nordisk Film.
 
Kritikerna försökte förgäves hävda att "Canceled" är canceled - inför fredagens premiär blev det många sågningar i media. Uppenbart var det inget som skrämde bort biopubliken.
 

Biotoppen vecka 35

 
1. Canceled (NY)
2. Barbie
3. Oppenheimer
4. Vem är du, Mamma Mu? (NY)
5. Elementärt
6. Meg 2: The Trench
7. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
8. Blue Beetle
9. Indiana Jones and the Dial of Destiny
10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
| 28 augusti 2023 12:30 |