Skribent

Alexander Dunerfors

16 augusti 2014 | 13:00

Biografvärden: "Jag mötte våld, knivar och dödshot"

Många ville kommentera på MovieZines krönika om störande personer på biografen.
För många av oss är biografen en plats där vi gärna flyr in i filmens värld i två timmar. Men prat från raden bakom eller störande ljus från någons mobil kan lätt förstöra upplevelsen. 

Problemet blir allt vanligare, och det är tydligt att det finns ett behov av att få till en lösning. MovieZines krönika "Inför nolltolerans på biograferna" har lästs av tusentals och många ville kommentera och dela med sig av sina värsta upplevelser.

"Instämmer till 100%, blev chockad när jag var på bio och såg 22 jump street för drygt en månad sen och ett gäng tonåringar satt och snapchatta halva filmen, så extremt respektlöst! Ville inget annat än att ge dom en rak höger och kasta ut dom."

"En bra lösning på mobilproblemet är att se till att det inte finns mottagning i salongerna. Vill dom leka med mobilerna får dom går ut ur salongen... Vad tror ni om den idén?"

"Jag är vansinnigt trött på folk som inte kan låta bli att sitta och lysa med sina mobiler på biografen under filmen. Stanna hemma och sitt och pilla på dem om ni inte har nog med respekt för att folk som betalat biljett faktiskt är där för att se filmen! Idioter!"

"Trådlösa hörselkåpor om biograferna erbjuder den tekniken så vore det perfekt."

"Man borde banna folk som envisas med att "sparka" på stolen framför sig på bion. Speciellt om de stolar framför är plusstolar som personerna som sitter där betalat extra för."

"…jag tycker nolltolerenas vore för tufft, det kanske t.o.m. sänker stämningen på bion för många. Folk får ha lite sunt förnuft helt enkelt. Annars så tror jag nog att många skärper sig om någon faktiskt säger till dem, så prova det först."

"Säga till brukar inte hjälpa. Jag undviker helt enkelt biografer som jag vet publiken inte kan bete sig på. En biovärd vore ju galet bra. Jag blir rasande på de individer som inte respekterar andras bioupplevelse (…) Men att gå ut och leta efter hjälp till att slänga ut störande människor är också inte lockande. Lämna och missa, resa sig och störa andra... Jag är så på för en förändring, älskar film och tycker det är så tråkigt att man ska behöva manövrera sig bland biografer för att slippa störande människor. "

Signaturen Sweet har jobbat på biograf i flera år och vittnar om att klimatet har hårdnat:

"Hot om våld, våld, knivar och till och med dödshot. Det är det som möter en foajévärd som försöker leverera en bra filmupplevelse. Talas inte mycket om det men så är det, en av anledningarna till att jag slutade, inte på grund av att jag var rädd utan på grund av att jag inte ville hamna i en situation där jag till slut blev tvungen att ta till våld, då jag inte backade. Kan tillägga att jag hade knivväst under de sista 6 månaderna jag jobbade."

Vad är det värsta som hänt dig när du gått på bio? Kommentera nedan.

Läs också:

| 16 augusti 2014 13:00 |