2716 inlägg
för
2716 inlägg
Simple question: Vilka av dina bioupplevelser har varit bäst? Utgå då främst från upplevelserna, inte bara hur bra filmen var.

1. [b:395bi2rk]The Lord of the Rings: The Return of the King[/b:395bi2rk]
2. [b:395bi2rk]The Lord of the Rings: The Two Towers[/b:395bi2rk]
3. [b:395bi2rk]King Kong[/b:395bi2rk]
4. [b:395bi2rk]The Dark Knight[/b:395bi2rk]
5. [b:395bi2rk]300[/b:395bi2rk]
6. [b:395bi2rk]Sin City[/b:395bi2rk]
7. [b:395bi2rk]Pirates of The Caribbean: Dead Man's Chest[/b:395bi2rk]
8. [b:395bi2rk]House of Flying Daggers[/b:395bi2rk]
9. [b:395bi2rk]Blood Diamond[/b:395bi2rk]
10. [b:395bi2rk]V for Vendetta[/b:395bi2rk]
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
[b:1396qsjf]01[/b:1396qsjf] Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Nattpremiär på Rigoletto. Var iväg klockan 6 på en söndagmorgon och stod i kö i fyra-fem timmar för att få biljetterna. Satt på riktigt fina, avskilda platser i salongen och var med en polare som älskar Star Wars precis lika mycket som jag. Sen följdes det upp av att ta nattbussen hem, sova i tre timmar och sen gå på idrottsdag och spela fotboll i några timmar. Klockrent.

[b:1396qsjf]02[/b:1396qsjf] 300
Hypade upp filmen ordentligt, läste serien och var iväg och såg den med fyra polare. Satt bara och skakade i biostolen hela tiden på grund av allt adrenalin. Ville ut och döda perser efteråt men avhöll mig från sådana barbariska saker.

[b:1396qsjf]03[/b:1396qsjf] V For Vendetta
Väntade tålmodigt på att filmen skulle komma, men missade tyvärr nattpremiären eftersom att jag köpte biljetter innan den var spikad. Tyvärr var allting runtomkring filmen inte lika klockrent som många andra gånger, jag såg filmen på en 18.00-visning för att jag ville se den så tidigt som möjligt men bio vid middagstid är inte att föredra. Eftermiddag eller kväll/natt. Men samtidigt så älskade jag ju filmen så våldsamt så den måste nämnas. Rysning deluxe.

Härefter följer 90% roliga kiss-upplevelser där man äntligen fått lätta på trycket efter sjukt långa filmer. Alla är barnsliga och lite småäckliga men jag älskar varje gång jag har varit nära att göra i byxan. Och alla är för långa för att folk ska orka läsa men det skiter jag i (pun not intended). Och ingen är egentligen rolig om du inte var där (fråga SkruMp).

[b:1396qsjf]04[/b:1396qsjf] Harry Potter and the Goblet of Fire
Var och såg den på vintern med en polare, på jullovet och det var riktigt jävla roligt. Vi satt och garvade åt i stort sett allting i hela filmen och på helt opassande ställen också. När vi började skratta skrattade även killen framför oss och fyfan vilket roligt garv han hade, så det var som att kasta bensin på vår eld och vi garvade ännu mer. Det här plus min feta cola visade sig vara förödande, för under filmens sista 40 minuter satt jag och gungade för att hålla mig och polaren satt bredvid och skrattade åt att jag inte kunde pissa och jag skrattar åt att han skrattar och det är ett jävla mirakel att jag inte gjorde i byxan alt. pissade i en mugg. När filmen sen äntligen var slut så drog vi ut, men jag missade att det stod toa åt höger och gick ut och runt Sergel för att komma in genom huvuddörrarna, men dom är låsta. Jag var nära tårar vi det här laget.

Då ringer min polares morsa och säger att pendeltåget går om typ fem minuter så nu var vi tvungna att spurta till T-Centralen, jag galopperar fram halvböjd ner mot marken i vinterkylan och är nära tårar och polaren springer framför och kollapsar av skratt. På Centralen letar jag desperat efter en toalett men finns ingen på perrongen och så kommer tåget. Hela tågresan hem är samma visa och sen fick jag äntligen lätta på trycket bakom Pressbyrån i Spånga och jag stod nog där i 10 minuter minst.

[b:1396qsjf]05[/b:1396qsjf] Matrix: Revolutions
Ännu en piss-historia, filmen är lång som fan och vi dricker cola som fan. Efteråt är vi någorlunda pissnödiga men inte så att vi håller på att sprängas, inte förrän min polare börjar dra paralleller från Agent Smith när han skriker "THIS IS MY WORLD!" eller vad det är i slutet och säger att det påminner honom om en anime som dom hade dubbat till svenska och en ond snubbe i en liknande situation skrek "JAAA EEE STARKAST" på värmländska, vilket förstås skickar tre 13-åriga killar i skrattattacker och därpå akut nöd att kissa. När den ena förmanar oss alla tre att inte börja garva börjar givetvis jag skratta ännu mer än förut, vilket bara leder till mer och mer.

Vi får skjuts hem och polarens farsa svänger in vid OKQ8 vid Brommaplan, där det finns en liten, liten mur, ungefär 30 cm hög - på ena sidan. På andra sidan är det drygt 1½ meter drop, och där flyger vi över, bara för att inte fatta vartfan marken tog vägen. Sen när vi väl står i varsin buske så märker vi att det istortsett är på en parkväg.

[b:1396qsjf]06[/b:1396qsjf] Lord of the Rings: Return of the King
Kommer inte ihåg så mycket från den här situationen, allt jag minns är att det var lika stor nöd denna gång som bara någon vecka innan när vi såg Revolutions, exakt samma gäng också. Tror nog att Revolutions-nödigheten var på tal.

[b:1396qsjf]07[/b:1396qsjf] Spider-Man 3
Två tredjedelar av den unga, raska gruppen som såg Revolutions och Return of the King fyra år tidigare återstod, och efter filmen var ingen av oss särdeles pissnödig. Väl på tunnelbanan börjar vi dock minnas gamla goda tider när vi flög över muren and all that, och det bringar fram skratt. Båda två skrattar så att det låter i hela tunnelbanevagnen och snart måste vi pissa igen. Så vid Kristineberg flyger vi av och ramlar ner för trapporna för att hamna vid ytterligare en parkväg, båda två skrattandes så att det ekar i hela Krillan.

[b:1396qsjf]08[/b:1396qsjf] Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Drar från en lektion mitt på dagen när solen står som högst och det är som varmast och drar på bio istället. Så fruktansvärt underbart att strosa omkring i stan en timme och sen glida iväg på bio istället för att sitta instängd i ett äckligt klassrum och svettas. Den här var bara biogången var bara jävligt mysig.

Vet att det inte är roligt för er som läser det, men don't care at all. Aaah, walkin' down memory lane, how wonderful.
Inga inlägg
Saknas
för
Inga inlägg
Är det någon som har sett en film som inte kostat 150 miljoner dollar att producera? Eller som är gjord innan 2003?
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Hmm... gick inte på bio innan 2003, eller i varje fall inte så att jag kommer ihåg. Det var då jag började bli intresserad av filmer överhuvudtaget, mer än den average gubben i alla fall.

Och det är ju de dyra filmerna man går och ser? Dramer ser man hemma i lugn och ro, blockbusters med feta specialeffekter går man på bio för att se.

Sen var inte 300 så dyr faktiskt!!!!
943 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
943 inlägg
1. Sagan om de två tornen
2. Sagan om konungens återkomst
3. The Day After Tomorrow
4. The Bourne Ultimatum
5. Sagan om Ringen
6. The Bourne Supremacy
7. Casino Royale
8. Star Wars Episode III
9. King Kong
10. Cloverfield
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Mina 10 bästa bioupplevelser, vilket för mig inte överensstämmer med de bästa filmerna jag sett på bio

1. Eyes Wide Shut - Kanske filmhistoriens mest underskattade film ? Oförglömliga scener, skådespelarinsatser etc. Allt förstärks också med hjälp av den magi som bara skapas på bio

2. United 93 - Utan tvekan den starkaste filmupplevelsen någonsin. Halva salongen gråter medan den andra skakar.

3. Walk the Line - Premiären för filmen var något speciellt. Blandningen av människor, musiken och självklart också filmen gjorde kvällen till något utöver det vanliga.

4. 300 - Visuellt fantastisk och en grym adrenalinkick. Tyvärr lyckas det inte återskapas på dvd...

5. The Maltese Falcon - Det är något speciellt med att se en ikon som Bogart på den stora duken. Film Noir är dessutom alltid trevligt på bio.

6. North by Northwest - Den första (och tyvärr enda) Hitchcock jag sett på bio. Även om det inte är hans bästa film så är den ändå riktigt underhållande

7. Once - Jag hade inga förkunskaper och därmed inte heller några speciella förhoppningar på filmen, vilket bara gjorde upplevelsen än mer speciell

8. No Country for Old Men - Riktigt bra film som även den lyckades dela publiken i två läger. De som gillade den och de som var förvirrade, vilket gjorde att stämmningen var lite konstig när man gick ut.

9. Ladri di biciclette - En klassiker som trots låga förväntningar levde upp till sitt rykte.

10. Don't Look Back - Dylan, Pennebakers regi och inte minst musiken gör denna dokumentär oförglömlig
1721 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
1721 inlägg
Jävlar detta va svårt. Så många bra och häftiga filmer man sett på bio. För mig skulle de va as svårt och göra en top10 lista så jag vågar inte ens försöka

Tyler du stod för det klockrenaste jag läst på länge och det var att du efter sett 300 ville ut och döda perser! Haha fan va jag garva när jag läste de Rätt så likt mig som ville åka till Philidelphia och springa i Rocky-trappan efter jag sett Rocky Balboa!
719 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
719 inlägg
Nog kan listan göras lång alltid på minnesvärda bioupplevelser. Det är svårt att välja ut de tio bästa kandidaterna, men jag tror inte jag har glömt någon...

01. [b:2adbxd6l]War of the Worlds[/b:2adbxd6l]
- Wow, det här kan man snacka om mäktig bioupplevelse, jag var helt kallsvettig när ja lämnade biografen. Och på vägen hem cirkulerade bara en sak i huvudet på mig - hur det skulle vara att vakna upp en morgon till Tripodernas skräckinjagande, emitterade ljud. Jag kan bara föreställa mig hur fort i helvete jag skulle kasta mig upp ur sängen och kuta i bara underkläderna. I över en veckas tid kunde jag inte släppa tanken på utomjordingar, jag blev som besatt. Till en början var det här ingen tvekan om den häftigaste filmen jag någonsin sett, men efter senare omtittningar på dvd:n framstår filmen inte lika märkvärdig längre, vissa filmer är helt enkelt avsedda att ses på bio.

02. [b:2adbxd6l]The Lord of the Rings: The Return of the King[/b:2adbxd6l]
- En tämligen oförglömlig film att se på bio. Och för att citera en mening ur Alexanders egen rec här på MZ - [i:2adbxd6l]"Sagan om Konungens Återkomst" är bland det största Du nånsin sett eller kommer kunna se på bio.[/i:2adbxd6l] Till vederbörande tal kan jag bara intyga och hålla med.

03. [b:2adbxd6l]The Lord of the Rings: The Two Towers[/b:2adbxd6l]
- Samma visa som med Konungens återkomst, så jag ska ej upprepa.

04. [b:2adbxd6l]300[/b:2adbxd6l]
- Mycket cool och adrenalinpumpande bioupplevelse rakt igenom som helt enkelt fick håret att resa sig på armarna, varken mer eller mindre.

05. [b:2adbxd6l]Cloverfield[/b:2adbxd6l]
- Väldigt häpnadsväckande film att se på bio som för tankarna lite till Världarnas krig. Jag satt som fastklistrad i biofåtöljen i många av de nervpirrande scener som bjöds, främst den vid spåret i tunnelbanan.
Precis som med den redan nämnda filmen Världarnas krig så är det här ytterligare en film i raden av många som helt enkelt är avsedd att ses på bio.

06. [b:2adbxd6l]Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith[/b:2adbxd6l]
- Snacka om att man var uppspelt inför visningen av den här, tredje och sista filmen om Star Wars. Jag har nog aldrig varit så peppad inför en film innan, och besviken blev man inte heller. Mycket bra och värdig avslutning på Star Wars- sagan.

07. [b:2adbxd6l]Matrix Revolutions[/b:2adbxd6l]
- Som ett fan av Matrix var det här ett sant nöje att få se avslutningen på en av de filmer som från början fått mig så filmintresserad som jag är idag. Och det här var verkligen en höjdpunkt, action på hög nivå precis som det skall vara. En typisk måste-se-på-bio-film i andra ord.

08. [b:2adbxd6l]Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest[/b:2adbxd6l]
- Mycket coolt och underhållande actionepos i det Karibiska havet, och som ett fan av första filmen såg jag mycket fram emot uppföljaren. Specialeffekterna är påkostade och det märks tydligt då de hela tiden håller sig på hög nivå. Och Davy Jones måste tillhöra en av de snyggaste CGI-skapelser någonsin, det här var verkligen en visuell orgasm som måste avnjutas på bio.

09. [b:2adbxd6l]Matrix Reloaded[/b:2adbxd6l]
- Nästan lika uppspelt som vid Star Wars Ep. III visningen gick jag med höga förväntningar till biografen, och om jag än dock blev lite besviken på själva filmen så var det fortfarande en grymt underhållande film att se på bio.

10. [b:2adbxd6l]Transformers[/b:2adbxd6l]
- Jag har aldrig varit ett fan av Transformers, och trots mina låga förväntningar inför filmen, och den något självklara känsla jag hade när jag satt på biografen att filmen antagligen riktade sig främst till minderåriga eftersom nästan två tredjedelar av biografens fåtöljer var fyllda med knattar och föräldrar, så blev jag än dock ändå mycket positivt överasskad. Jag blev grymt tagen av de spektakulära specialeffekterna, de är verkligen häpnadsväckande(!) Och aldrig har jag sett på maken på snyggare och välgjordare actionscener, de får en att tappa andan. Och jag satt på helspänn under hela den 30 minuter långa slutstriden som tar fart i slutskedet av filmen.

...Flera nämnvärda filmer...

Pirates of the Caribbean.
Pirates of the Caribbean: At World's End.
Master and Commander: The Far Side of the World.
Troy.
Kingdom of Heaven.
Godzilla.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
[b:phcjidvr]1. The Matrix Reloaded:[/b:phcjidvr] Såg aldrig ettan på bio, men när man såg denna så reste sig håren på armen sjukt många gånger! Fighten med hundratals Mr Smith och även biljakten på motorvägen var en riktigt biogasm!
[b:phcjidvr]2. LOTR: The return of the king:[/b:phcjidvr] En av dom bästa trilogiavsluten någonsin var fantastiskt att se i en fullsmockad salong.
[b:phcjidvr]3. Transformers:[/b:phcjidvr] Jag bugar för Michael Bay och hans effektteam. Jag hade aldrig sett något liknande förut.
[b:phcjidvr]4. Pirates of the Caribbean 2:[/b:phcjidvr] Även om filmen inte var någon klassiker så var det en tvättäkta blockbuster med underbara effekter och pampig musik som man kunde avnjuta.
[b:phcjidvr]5. Spider-man 2:[/b:phcjidvr] Det var första gången jag såg Spidde på bio, och tillsammans med Dock Ock och Raimis klockrena regi så var detta fruktansvärt kul att se på bio.
[b:phcjidvr]6. Casino Royale:[/b:phcjidvr] Dom senaste två Bond-filmerna man såg på bio hade varit en besvikelse, men denna däremot ändrade det hela med en Bond som både kunde vara tuff och elegant och dessutom actionsscener som kändes nyskapande men ändå gick tillbaka till kärnan i serien.
[b:phcjidvr]7. Star Wars Episode III:[/b:phcjidvr] Avslutningen på den nya trilogin ska ses på bio! Sista striden mellan Obi-Wan och Anakin var oförglömlig.
[b:phcjidvr]8. King Kong:[/b:phcjidvr] Peter Jackson gjorde en av dom bästa nyinspelningarna hittills. Detta var 3 timmar ren underhållning.
[b:phcjidvr]9. Spider-man 3:[/b:phcjidvr] Även om trean inte var den avslutning som jag hade hoppats, så bjöd den på popcornsunderhållning utan dess like.
[b:phcjidvr]10. Star Wars: Episode II:[/b:phcjidvr] Star Wars är bäst på bio. Så det så!
184 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
184 inlägg
[color=darkred:os5tdt75=darkred:os5tdt75][b:os5tdt75]1.[/b:os5tdt75] LOTR: The Return of the King/ Borat[i:os5tdt75] (delad etta)[/i:os5tdt75][/color:os5tdt75]
[b:os5tdt75]2.[/b:os5tdt75] Sin City
[b:os5tdt75]3.[/b:os5tdt75] Casion Royale
[b:os5tdt75]4.[/b:os5tdt75] 300
[b:os5tdt75]5.[/b:os5tdt75] Spider Man 3
[b:os5tdt75]6.[/b:os5tdt75] The Bourne Ultimatum
[b:os5tdt75]7.[/b:os5tdt75] Matrix Reloaded
[b:os5tdt75]8.[/b:os5tdt75] Harry Potter och fången från Azkaban
[b:os5tdt75]9.[/b:os5tdt75] Batman Begins
[b:os5tdt75]10.[/b:os5tdt75] Star Wars Episode 3
[b:os5tdt75]11.[/b:os5tdt75] Vänner för alltid
[b:os5tdt75]12.[/b:os5tdt75] Apornas Planet
[b:os5tdt75]13.[/b:os5tdt75] V for Vendetta
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
[b:jfanreah]01[/b:jfanreah] King Kong
[b:jfanreah]02[/b:jfanreah] War of the Worlds
[b:jfanreah]03[/b:jfanreah] The Da Vinci Code
[b:jfanreah]04[/b:jfanreah] Spider-Man 3
[b:jfanreah]05[/b:jfanreah] The Grudge 2
[b:jfanreah]06[/b:jfanreah] She's The Men
[b:jfanreah]07[/b:jfanreah] The Simpsons Movie
[b:jfanreah]08[/b:jfanreah] Saw III
[b:jfanreah]09[/b:jfanreah] Harry Potter and the Goblet of Fire
[b:jfanreah]10[/b:jfanreah] The Spiderwick Chronicles
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Transformers och The Bourne Ultimatum är två upplevelser som var bra... Sen fanns det en oförglömlig upplevelse som hamnar hästlängder före alla andra upplevelser: [u:1o85bdkr][b:1o85bdkr][size=150:1o85bdkr=150:1o85bdkr]Borat! [/size:1o85bdkr][/b:1o85bdkr][/u:1o85bdkr]
Man skrattade i princip hela tiden och dessutom tror jag att alla i publiken smittade av varandra med sitt skratt. "Brottningscenen" i filmen var priceless, enda gången jag ramlat ut ur biostolen av asgarv. Och det var en film man var tvungen att se på bio för att få de ultimata skrattattackerna. [/u]
821 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
821 inlägg
1: Jurassic Park (Första filmen jag såg på bio)
2. Sagan om Ringen
3. Master and Commander (Pga ljudet, filmen i sig är inget vidare.)
4. Big Fish (Var i trans under hela filmen)
5. Mystic River
6. Collateral (Gåshud deluxe!)
7. Star Wars III (Första nattbion jag var på, härlig upplevelse!)
8. Sagan om de två tornen
9. King Kong (Snygga effekter och ett bra ljud)
10. Signs (Ruggig upplevelse!)
Inga inlägg
Saknas
för
Inga inlägg
Fyfan, ge mg Collateral på bio.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
[quote="flitcraft":ldqjpiwn]Är det någon som har sett en film som inte kostat 150 miljoner dollar att producera? Eller som är gjord innan 2003?[/quote:ldqjpiwn]

Klart att man har, men dom är kanske inte tillräckligt upplevelseberikande för de flesta av oss.

1. [b:ldqjpiwn]Star Wars - Episod III[/b:ldqjpiwn] - Aldrig i hela mitt liv har jag blivit så pumpad av att se en film och sen bli helt känslosam! Jag kan inte komma på en annan film där jag blev både:
1. Upprörd.
2. Hjärtekrossad.
3. Glad.
4. Gråtfärdig
5. Uppspelt
6. Förvirrad.
7. Upphetsad (och det rejält.)

Äh, jag kan dra upp andra känslor här, men det viktiga här är att den filmen gav mig den [u:ldqjpiwn]ultimata[/u:ldqjpiwn] upplevelsen.

2. [b:ldqjpiwn]Jumper/Stardust [/b:ldqjpiwn]- Båda för att det var en jävla skön stämning och att man drog med några polare som är lika glad som jag. Kändes underbart.

3. [b:ldqjpiwn]Simpsons Movie[/b:ldqjpiwn] - All asgarv åt Spiderpig är bra anledning nog.

4. [b:ldqjpiwn]Aladdin[/b:ldqjpiwn] - Första filmen jag såg på bio, jag minns att jag gapade när jag såg hur alla tecknade figurer rörde på sig. Har fortfarande SF's jojo som man fick i samband med filmen HAHA!

5. [b:ldqjpiwn]Harry Potter och Fenixordern[/b:ldqjpiwn] - Nåja, vissa stör sig på folk som gapar olika saker. Men under just den här filmen var det så jävla roligt då några typer hojtade helt hysteriska saker. Som när Harry möter Neville vid samma spegel där Harry och Cho kysstes, då skrek dom "OH NO!!! POTTER SKA HÅNGLA UPP LONGBOTTOM!!!!". Fucken gold.

6. [b:ldqjpiwn]Supersugen[/b:ldqjpiwn]. Stämningen är helt enkelt underbar, och jag gick med en killkompis från min gamla skola, och vi skrattade asmycket.

7. [b:ldqjpiwn]Smokin Aces[/b:ldqjpiwn] - Gick med en liten crush till mig, då jag vann två biljetter till filmen (och ett kortspel med motiv ur filmen) just härifrån, om någon kommer ihåg det! Ingen bra dejtfilm, men det är det som gjorde att kvällen blev speciell. Också sista filmen som jag såg i Filmstaden vid Domkyrkan innan den las tragiskt nog ner. :'(

8. [b:ldqjpiwn]Titan A.E [/b:ldqjpiwn]- VA?!?! Av alla filmer så finns den också på listan. Hahah, anledningen är att jag och min klass gick och såg filmen, och vi hade salongen för oss själva. Självklart gick vi bärsärk.

9. [b:ldqjpiwn]Space Jam[/b:ldqjpiwn] - Första filmen jag hypade som galning. Jag älskar Snurre Sprätt (och gör det fortfarande.) och tyckte att basket was the shit, så jag ritade teckningar och tjötade öronen ur mina föräldrar att vi skulle se filmen. Jag har massa leksaker från filmen minns jag!

10. [b:ldqjpiwn]Spice World[/b:ldqjpiwn] - Hahaha! Jag hade en Spice Girls-period som vilken 11-åring som helst och var helt glad att det fanns en film om tjejerna. Jag skrattade mest av alla i publiken, och än idag så gillar jag filmen. Och inte fan skäms jag över det. Varför är den så rolig? Mr Step. Bästa dansinstruktören i filmhistorian.
6349 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
6349 inlägg
De som gjort störst inttryck på mig är självklart Return of the King, Harry Potter filmerna, Cloverfield, Matrix Reloaded & Revolutions, Borat och Saw 3. Vissa av dessa passade väldigt bra på bioduken med sina effekter och storslagna scener, i Borats fall var det publikens reaktion som gjorde det till en annorlunda filmupplevelse. När det kommer till Saw 3 var det också publikens reaktion, men även min egna reaktion. Kändes som om jag var mörbultad efter filmen.
3441 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3441 inlägg
Mina topp tre är nog:

"Master and Commander" som verkligen gav en känslan att vara där på fartyget. Ruggiga knakljud som satt i skallen i minst en vecka efteråt.

"Spider-Man 2" där hela biosalongen skakade när Octopus närmade sig. En klockren Molina som man sent glömmer.

"300" självklart. Har aldrig upplevt något liknande på en biograf och kommer antagligen aldrig göra det heller igen.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Har ingen topp-10, men ändå ett par toppar utöver de vanliga:

Babel för ett par år sedan, var rent av paralyserad, kunde inte snacka på 20 min efter filmen, så tagen jag. Ja, alla filmer blir väl bättre på bio, men denna tog mig så hårt att jag tänkte på den i flera dagar efteråt

Samma med De 12 apornas armè, som kom runt 1995, det är en upplevelse som jag sent glömmer. Terry Gilliams dystopiska framtidsbild i en tankeväckande skildring med Bruce Willis och Madeleine Stowe är också en film som stannar i minnet.
737 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
737 inlägg
Det här är mitt topp 3

01.[b:2524six5]Batman Begins[/b:2524six5]
Blev förstås jätteglad när jag fick veta att det kommer en ny Batman film, och satt nervpirrande i hela filmen. Vilken filmupplevelsen det var.

02.[b:2524six5]Transformers[/b:2524six5]
Är en fan av transformers, så det känns självklart att
ser filmen på bio. Alla action-scenar, mind blowing. Och special-effekter just out of the world.

03.[b:2524six5]Pirates Of The Caribbean 2[/b:2524six5]
Längtade efter en uppföljare efter har sett ettan.
Uppföljare var ett underhållande popcorn-rulle blockbuster med underbara special-effekter.
Inga inlägg
Saknas
för
Inga inlägg
Jag har inte heller någon top 10. Den enda filmen jag har sett på bio som jag tycker är värd att nämna i ett sådant här sammanhang är Brokeback Mountain. En sjukt deprimerande film som jag tänkte på i flera dagar efter och den blev antagligen ännu mäktigare i bio mörkret.
Du måste logga in för att kunna skriva i tråden. Att skapa ett konto är gratis och går blixtsnabbt. Logga in för att svara i tråden