Film

Skribent

Jakob Åsell

9 juli 2019 | 07:30

"Big Lebowski"-spinoffen släpps nästa år

Den efterlängtade "Big Lebowski"-spinoffen har äntligen fått ett premiärdatum - och en ny titel!
Snacket om en ny "Big Lebowski"-film har snurrat på internet i åratal och fick nytt liv tidigare i år då Jeff Bridges förbryllade världen med en mystisk Lebowski-video som hintade om en återkomst för "The Dude". Den gången verkade det handla om en ölreklam. Men nu är större grejer på gång.
 
John Turturro, som spelade den svårförglömlige bowlaren Jesus Quintana i bröderna Coens kultförklarade originalfilm har i åratal önskat ett nytt kapitel på "The Big Lebowski"-sagan. Hans drömmar tycks nu, slutligen besannas i egen regi. 
 
Filmbolaget Screen Media har plockat upp rättigheterna till John Turturros redan färdiginspelade film med titeln “The Jesus Rolls” (tidigare “Going Places”) och premiärdatumet är satt redan till början av nästa år. Filmen är skriven och regisserad av Turturro som själv spelar huvudrollen intill skådespelare som Bobby Cannavale, Audrey Tautou, Jon Hamm, Susan Sarandon och Pete Davidson.
 
“The Jesus Rolls” ska ta avstamp i att bowlaren Jesus släpps ut ur fängelse efter att ha blivit anklagad för pedofili. Filmen spelades in redan 2016 och har stötts och blötts i klipprummet, men enligt Deadline är filmen nu färdigklippt och på väg till biodukarna i början av 2020. Bröderna Coen är inte själva inblandade i produktionen men har gett sin välsignelse till projektet.
 
I ett uttalande säger Turturro att "Det känns som en bra tid att släppa en gränsöverskridande film om dumheten hos män som försöker, misslyckas och försöker lite bättre för att förstå och penetrera kvinnans mysterium".
 
I skrivande stund finns ännu inget svenskt premiärdatum för "The Jesus Rolls".
 
Det tycks onekligen vara svårt att stoppa "The Jesus". Är ni taggade?
 
| 9 juli 2019 07:30 |