Spel

Skribent

Oskar Möller

24 juni 2023 | 13:30

Nya Indiana Jones-spel kommer bli exklusivt för Microsoft - skulle släppas på andra konsoler

Playstation-ägare som väntade på Bethesdas Indiana Jones-spel hoppades förgäves - studions nya äventyr kommer att bli exklusivt för Xbox och PC. Spelet kommer även att vara tillgänglig på tjänsten Xbox Games Pass från start.
Den amerikanska myndigheten FTC (Federal Trade Comission) som är motsvarigheten till svenska konsumentverket (men mer inflytesrik) har bestämt sig för att stoppa Microsofts köp av spelföretaget Activsion Blizzard och dragit företaget till domstol.
 
Under pågående domstolsförhandling bekräftade Bethesdas head of publishing Peter Hines att företaget hade en deal med Disney för att släppa Indiana Jones -spelet på flera olika plattformar (inklusive Playstation) men att affären gick i stöpet efter att Microsoft köpte Bethesdas moderbolag ZeniMax Media för 7,5 miljarder dollar enligt The Verge.
 
Microsoft har tidigare gjort andra spel utvecklade av Bethesda exklusiva för sina plattformar - bland dem titlar som "Starfield" och "Redfall".
 
Besvikna Playstationägare kan alltid trösta sig med att "The Expanse: A Telltales Series" är på väg att släppas på PS i slutet av juli. Ett annat alternativ för äventyrssugna gamers är att återbesöka Indy-inspirerade Nathan Drake vars äventyr i "Uncharted"-serien finns tillgängliga på PSN.
| 24 juni 2023 13:30 |