Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 maj 2023 | 12:30

Spelet "Redfall" är släppt och sågas av kritiker

Arkane Studios senaste spel släpps idag, men har fått väldigt mediokra betyg av kritikerna.
Idag släpps spelet "Redfall" till Xbox Series X/S och PC (ingår i Game Pass), som är det senaste från "Dishonored"- och "Deathloop"-skaparna Arkane Studios.
 
Spelet utspelar sig i en pittoresk östad i New England som tagits över av vampyrer, som skapats av ett mystiskt företag. Här får du välja mellan fyra olika karaktärer med unika förmågor som ska överleva i en öppen värld fylld av hemligheter och blodtörstiga vampyrer.
 
Tidigare spel av Arkane Studios har hyllats rejält, som "Deathloop" från 2021 som vi på MovieZine utsåg till det årets bästa spel. "Redfall" har dock fått ett ganska ljummet mottagande av kritikerna.
 
 
 
sajten Metacritic ligger snittbetyget på 64 av 100, medan det samlade omdömet på Steam är "mestadels negativt" med endast 24 procent positiva recensioner.
 
Kritiken handlar bland annat om prestandaproblem, ett halvdant samarbetsläge, korkad AI och en trist värld att utforska. En del kritiker tycker dock om det och kallar det för "Arkanes roligaste spel" och att det har en vacker och varierande öppen värld.
 
"Redfall" har även fått kritik för att det inte erbjuder 60 bilder i sekunden på Xbox Series X/S, något som dock planeras att fixas i en kommande patch.
 
Ska du spela "Redfall"?
| 2 maj 2023 12:30 |