Film

Skribent

Viktor Jerner

20 augusti 2016 | 23:30

Ben Affleck regisserar och skådespelar i Agatha Christie-adaption

"Witness for the Prosecution" läggs till i hans fullpackade schema.
Ben Affleck gillar inte att ligga på latsidan, den saken är säker. För några månader sedan axlade han en ny tolkning av Batman i Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice" och senare i år ser vi honom som lönnmördande matematiker(!) i Gavin O'Connors lovande "The Accountant". Han har även filmat klart den ambitiösa Dennis Lehane-adaptionen "Live by Night", där han skådespelar, producerar, skriver manus och regisserar. Addera sedan "Justice League" som håller på att spelas in just nu. 

Wow, han har onekligen en del att pyssla med framöver. Därför höjer man lite på ögonbrynen nu när ytterligare ett projekt har fått grönt ljus, nämligen Agatha Christie-adaptionen "Witness for the Prosecution". Legendariska Billy Wilder har redan gjort en filmversion av Christies novell med samma namn men nu är det alltså Afflecks tur, både som regissör och skådespelare. I sann Christie-anda kretsar berättelsen kring en man som ställs inför rätta när han misstänks ha mördat en äldre kvinna som hade testamenterat allt till honom.

Ett väldigt spännande projekt enligt mig, men det lär nog inte lyfta från marken förrän efter Afflecks omtalade "Batman"-film som landar tidigast 2018.

Är ni taggade på att se Affleck ta sig an Agatha Christie-material? 
| 20 augusti 2016 23:30 |