Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 februari 2016 | 13:00

Ben Affleck är snart klar med "Live by Night"

Regissörens första film sedan Oscarsvinnaren "Argo" har alla möjligheter att ge honom hans tredje statyett på galan nästa år.
Sedan "Argo" tog hem Oscarn för Bästa film på galan år 2013 har folk undrat när nästa film från Ben Affleck ska få se dagens ljus. Först kom chansen att arbeta med David Fincher på "Gone Girl" i vägen, och sedan chansen att spela Batman i "Batman v Superman", men nu har Affleck delat med sig av en bild från slutskedet av inspelningarna av kommande Dennis Lehane-filmatiseringen "Live by Night":Dennis Lehane har bland annat skrivit böckerna bakom "Shutter Island", "Gone Baby Gone" och "Mystic River". Mannen bredvid Affleck på bilden är dock filmfotografen Bob Richardson, som just nu är aktuell som Oscarsnominerad för sitt arbete på "The Hateful Eight". Affleck själv regisserar, producerar, har skrivit manus, och spelar huvudrollen i filmen som handlar om hur en man i Boston på 20-talet går från att vara en småtjuv till att bli en av hela USA:s allra största spritsmugglare. Filmen håller just nu på att avslutas, och premiärdatum är satt till "någon gång år 2017". 

I övriga roller ser vi Zoe Saldana, Elle Fanning, Sienna Miller, Chris Messina, Chris Cooper, Scott Eastwood, och Brendan Gleeson.

Tyckte du att "Argo" var värd att utses till Bästa film år 2012?
| 24 februari 2016 13:00 |