Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 november 2020 | 07:40

Bekräftat: "Wonder Woman 1984" släpps i december, trots allt

Amerikansk publik kan välja att se superhjältefilmen på bio eller HBO Max.
Goda nyheter under ett annars sunkigt filmår! Warner Bros har beslutat att inte flytta på vinterns emotsedda premiär av "Wonder Woman 1984". Men precis som rykten har sagt kommer filmen att släppas samtidigt på bio och streamingtjänsten HBO Max i USA - den 25 december.
 
"Det är dags. Vid något tillfälle måste man välja att dela den kärlek och glädje som man har att ge", skriver regissören Patty Jenkins på Twitter. "Vi hoppas att filmen ska skänka er lite glädje i jul. Se den PÅ BIO där det är säkert."
 
"Wonder Woman 1984" blir därmed den största filmen hittills att släppas utan extra kostnad på en streamingtjänst. HBO Max kommer inte att ta extra betalt av sina abonnenter, så som exempelvis Disney+ gjorde med "Mulan" i USA. 
 

När får "Wonder Woman 1984" svensk premiär?

 
Vad gäller i resten av världen? Variety skriver att de länder som inte har HBO Max kommer att få upp filmen på bio så tidigt som den 16 december. Förutsatt att biograferna har öppet, förstås.
 
Här i Sverige har Filmstaden meddelat att de håller stängt fram till 22 december, efter regeringens senaste corona-direktiv. Vi tippar på att "Wonder Woman 1984" går upp på svenska biodukar den 23 eller 25 december, men räkna inte med något streaming-alternativ.
| 19 november 2020 07:40 |