Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2020 | 10:50

Bekräftat: Filmstaden stänger sina biografer

Trots motstridiga bud under veckan kan vi nu bekräfta att Filmstadens biografer stänger den 24 november.
Regeringens nya coronaregler som presenterades i måndags skapade förvirring i biobranschen och i media. Filmstaden meddelade att de skulle stänga sina biografer i fyra veckor - för att kort därefter ta tillbaka uttalandet.

Nu kan MovieZine bekräfta att Filmstaden kommer att hålla stängt från och med nästa vecka, 24 november.
 
"För oss på Filmstaden är våra biobesökare och medarbetares säkerhet och välbefinnande vår högsta prioritet. Med anledning av den rådande utvecklingen vill vi därmed informera dig om att Filmstadens biografer kommer att hålla stängt under den aviserade perioden, 24 november till 22 december 2020. Föreställningar till och med måndagen den 23 november ligger kvar som planerat" står det att läsa på Filmstadens sajt.
 
- Budskapet från politikerna var tydligt om att 8-personersregeln gäller, och vi valde att ta vårt ansvar. Förhoppningen är att öppna biograferna igen till julhelgen, säger Filmstadens marknadschef Helena Eklund till MovieZine.
 
En del av vinterns och julens storfilmer så som "Se upp för Jönssonligan" och "Sune - Uppdrag midsommar" har redan plockats bort, och väntar på nya premiärdatum under 2021.
| 18 november 2020 10:50 |