Film

Skribent

Richard Hammar

24 april 2017 | 12:00

Allt vi vet om kommande "X-Men: Dark Phoenix" hittills

Stigande ur askan av "The Last Stand" fortsätter sagan om mutanten Jean Grey i nästa "X-Men"-film, som nu officiellt fått namnet "Dark Phoenix".
Ny story, ny titel
Enligt Entertainment Weekly och 20th Century Fox blir "Dark Phoenix" nästa "X-Men"-film på tur efter "X-Men: Apocalypse". Detta stärker också teorin om att den nya X-Men-filmen kommer att fokusera på Dark Phoenix-sagan många har väntat på sedan "X-Men: The Last Stand".
 
Det ryktades länge att filmen skulle kallas "X-Men: Supernova", men det verkar som om producenterna valde en helt annan väg och story. Det är fortfarande oklart vem som ska stå för regin, men det ser ut som att producenten Simon Kinberg får styra uppföljningen, som redan har skrivit manus.
 
Vad är "Dark Phoenix"?
Berättelsen om "Dark Phoenix" visar hur Jean blev värd för Phoenix Force. Denna kosmiska kraft förbrukar den unga mutanten och så småningom tvingar henne att bli ett enormt destruktivt väsen. Phoenix Force leder till slut till Jean Greys död.
 
Detaljerna
Det bekräftades även tidigare i år att både Sophie Turner och James McAvoy kommer tillbaka som Jean Grey och Charles Xavier, och att filmen ska utspela sig på 90-talet denna gång. Det finns inget ord än om Michael Fassbenders Magneto kommer att dyka upp.
 
Även om Kinberg ännu inte har tillkännagivits som regissör, förväntas "X-Men: Dark Phoenix" påbörja inspelningen denna sommar i Montreal. Studion siktar på en biopremiär den 2:a november 2018.
 
 
Vad tror ni om detta, låter "Dark Phoenix"-delen som en bra idé att ta till vita duken?
| 24 april 2017 12:00 |