Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2017 | 15:00

Simon Kinberg kan regissera ”X-Men: Supernova”

”X-Men”-filmernas producent svarar på regi-ryktet, och berättar vad kritiken mot "X-Men: Apocalypse" lärt honom.
Planerna för nästa X-Men-film är långt gångna, och enligt flera källor kan den börja spelas in redan i vår under titeln ”X-Men: Supernova”. De senaste dagarna har vi också kunnat läsa om att 20th Century Fox vill sätta producenten Simon Kinberg i registolen, men vad säger han själv?

- Någon släppte storyn som är förhastad. Men vi har pratat om vad uppföljaren kan bli sedan ”X-Men: Apocalypse” färdigställdes. Vi förbereder filmen, jag kan inte säga mycket mer, berättar Kinberg för Comingsoon.net.


Producenten Simon Kinberg med "Deadpool"-stjärnan Ryan Reynolds.

"Har arbetat med begåvade regissörer"

Simon Kinberg har arbetat med mutanterna sedan ”X-Men: The Last Stand” år 2006, både som manusförfattare och som producent. Han producerade även ”Deadpool”, bioaktuella ”Logan” och tv-serie-spinoffen ”Legion”. Vid sidan av Bryan Singer finns det troligen ingen som kan X-Mens universum bättre än han.

Kinberg aldrig regisserat en långfilm, men han känner sig trygg om möjligheten dyker upp:

- Jag har haft turen att arbeta med så begåvade regissörer som Bryan Singer och Ridley Scott, och även några mindre begåvade, och jag har lärt mig massor av dem också. Min stil som regissör skulle troligen vara väldigt lik min stil som författare och producent, vilket innebär att jag gärna gör det till ett samarbete.


Nästa film ska inte göra samma misstag som "X-Men: Apocalypse".

Lärde sig en läxa från "X-Men: Apocalypse"

Förra gången vi såg mutanterna samlade på vita duken var våren 2016, då ”X-Men: Apocalypse” ställde dem mot en maktgalen gud i 80-talsmiljö. Filmen delade fansen, och Kinberg menar att han har lärt sig en viktig läxa. Det gäller att tittarna kan relatera till hotet som hjältarna ställs mot:

- Jag tror att ”Apocalypse” handlade mer om globala insatser, än vad som stod på spel på ett personligt plan. Det är vad jag har lärt mig, att personliga insatser överträffar alltid de globala. Det är vad Bryan gjorde med första ”X-Men”, men i ”Apocalypse” gick vi ifrån det lite grann.

- Den episka skalan spelar ingen roll, publiken vet att det är fejk. De har sett världen sprängas miljontals gånger i tv-spel och på film, säger Kinberg.


Famke Janssen som Jean Grey i "X-Men: The Last Stand" från 2006.

”X-Men: Supernova” ska enligt tidigare rapporter utspela sig tio år efter händelserna i ”X-Men: Apocalypse”, vilket tar oss till 90-talet. Många tror och hoppas på att filmen ska tackla berättelsen om Dark Phoenix, Jean Greys mörka alter ego, som berördes redan i ”X-Men: The Last Stand”. 

Under veckan har Simon Kinberg också pratat om hur han ställer sig till en "Fantastic Four"-uppföljare efter att den senaste filmen floppade.
| 26 februari 2017 15:00 |