Film

Skribent

Mats Karlsson

3 februari 2018 | 20:30

Bekräftade och tänkbara trailers till Super Bowl

Imorgon natt smäller det, då får vi den första rörliga titten till många av sommarens hetaste titlar.
Medan sportnördarna laddar febrilt inför den stora Super Bowl-matchen imorgon natt, lägger många filmnördar hellre fokus på den stora våg av trailers som alltid släpps under spelnatten.
 
Eftersom filmstudios ser Super Bowl som det perfekta tillfället att visa alla besökare och tittare vilka grymma filmer de har på gång, tar de med lätthet notan på 5 miljoner dollar för en tv-spot och lutar sig tillbaka. Precis som det brukar vara är en del studios hemlighetsfulla och meddelar inte vilka trailers de tänker visa, medan andra aktörer talar gärna om vad de tänker visa upp.
 
De trailers som hittills är mer eller mindre bekräftade är följande:
 
A Quiet Place - Biopremiär 4 maj
Jurassic World: Fallen Kingdom - Biopremiär 8 juni
Mission: Impossible – Fallout - Biopremiär 3 augusti
Red Sparrow - Biopremiär 2 mars
Skyscraper - Biopremiär 13 juli
 
De potientella trailerkandidaterna är:
 
Ett veck i tiden - 6 april
Avengers: Infinity War - 25 april
Black Panther - 14 februari
Cloverfield: God Particle - 1 augusti
Deadpool 2 - 18 maj
Solo: A Star Wars Story - 23 maj
Superhjältarna 2 - 31 augusti
 
Den av ovanstående som det surras friskast om är såklart "Solo: A Star Wars Story", som sägs få en trailerpremiär på måndagens Good Morning America, men många tror att Disney kommer ta chansen att visa upp ett komprimerat smakprov på 30 sekunder under Super Bowl-natten. Eller är det så att man flyttar fram premiärdatumet? Där tvistar de lärde.
 
Det surras även friskt om "Cloverfield: God Particle" som Netflix ska distribuera utanför USA. Det är mycket möjligt att man gör som man gjorde med "Stranger Things" förra året, att utannonsera att filmen kommer att visas på Netflix. Det som säger emot den teorin är att Super Bowl sänds i landet där det blir ordinarie biopremiär, men vi får se.
 
Deadline meddelar dock att två stora aktörer planerar att skippa årets Super Bowl och de är Warner Bros och Sony. Så chanserna att få någon trailer för DC-filmen "Aquaman" och spinoff-filmen om Marvelkaraktären "Venom" är därmed obefintliga.
 
Super Bowl sänds på TV3 i Sverige och startar 23.30 på söndagkvällen och avslutas 04.30 på måndagsmorgonen. Men precis som tidigare år kommer alla Super Bowl-trailers finnas för avnjutning på MoviZine under måndagsmorgonen.
 
Vilken trailer ser ni mest fram emot att få se?
| 3 februari 2018 20:30 |