Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 februari 2015 | 11:00

Baz Luhrmanns hiphopdrama får full säsong hos Netflix

"Gatsby"-regissörens TV-debut har premiär 2016.
Som MovieZine skrev om redan för ett år sedan har Baz Luhrmann lurat på en hiphop-serie ett bra tag. Och nu har Netflix givit en beställning om 13 avsnitt av dramat som fått namnet "The Get Down". 

"The Get Down" är ett samarbete mellan Luhrmann och "The Shield"-skaparen Shawn Ryan och är både Luhrmanns första musikdrivna projekt sen "Moulin Rouge" och hans första TV-serie. 

Dramat ska ta plats i New York, i slutet av 1970-talet när ekonomin var usel men skaparglädjen flödade - vilket gav upphov till tre diversifierade musikgenrer: disco, punk och hiphop. 

- Jag har varit besatt av tanken på hur en stad i sin svåraste stund, bortglömd och halvt förstörd, kunde generera sådan kreativitet och originalitet i musik, konst och kultur, säger Luhrmann i ett uttalande The Wrap tagit del av. 

Här är en kort teaser:


Luhrmann kommer regissera de två första avsnitten samt det sista i säsongen. Hans drama ligger helt rätt i tiden. "The Butler"-regissören Lee Daniels hiphopsåpa "Empire" har blivit en publiksuccé för amerikanska TV-kanalen Fox och drar över 11 miljoner tittare varje vecka. 

"The Get Down" har premiär 2016 i Netflix.
| 6 februari 2015 11:00 |