Skribent

Anna Thunman Sköld

15 december 2013 | 19:01

Baz Luhrmann lurar på hiphop-serie

Filmregissören Baz Luhrmann verkar vara på väg till TV. Han shoppar just nu runt en serieidé som handlar om hiphopens begynnelse.

Luhrmann har, tillsammans med producenten Shawn Ryan ("Terriers", "The Shield") och dramatikern Stephen Adly Guirgis ("The Motherfucker with the Hat"), satt ihop ett musikfyllt drama som skulle ta sin början 1977 i New York när discoeran hade sin peak.

Det är nöjessajten Vulture som hört om det ännu inte namngivna projektet. Under veckan har flera stora TV-aktörer såsom FX och Netflix haft möten med trion och fler är inbokade. Tydligen är intresset stort och Vulture tror att en deal på åtminstone en pilot (kanske till och med en hel serie) snart kommer till stånd. 

Dramat - som INTE är en musikal där folk slumpmässigt brister ut i sång, men där musiken spelar en viktig roll - ska följa fem unga New York-bor, med fokus på två bästisar; en författartalang och en musikalisk naturbegåvning. Utöver att handla om hur deras liv utvecklar sig under ett par års tid (med start 1977 då som sagt) ska även hiphopens början täckas. Som bakgrundskuliss kommer dåtidens New York stå, med sin höga brottslighet, prostitution och dåliga ekonomi.

| 15 december 2013 19:01 |