Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juni 2019 | 15:00

Missa inte: De 10 mest efterlängtade tv-premiärerna under juni

"The Handmaid's Tale", "Black Mirror" och "Big Little Lies" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Det är äntligen juni - den första officiella sommarmånaden! Sommarlov och semester (för de som inte fick semestern beviljad i juli) innebär långa bingevänliga kvällar och nätter, med tv-underhållning av högsta kvalitet. 
 
Här nedan har jag samlat de tio tv-serier som jag personligen ser fram emot mest bland månadens tv-premiärer. Vilka är du mest sugen på?
 

"Fear the Walking Dead" - 3 juni (HBO Nordic/AMC)

 
 
"Fear the Walking Dead" har gått från klarhet till klarhet för varje säsong som har rullat förbi. Jag var inte alls särskilt förtjust i den andra och första säsongen men har uppskattat både den tredje och fjärde säsongen väldigt mycket. Faktumet att seriens skapare har vågat ha ihjäl nästan alla karaktärer ur de första säsongerna på spännande och överraskande sätt, gör att man alltid sitter på helspänn.
 

"Black Mirror" - 5 juni (Netflix)

 
 
Den perfekta semesterserien. Med sina tankeväckande antologi-avsnitt går det enkelt att välja ett avsnitt på måfå och i regel få något av riktigt hög kvalitet. Den femte juni får vi ta del av tre helt nya historier!
 

"The Handmaid's Tale" - 6 juni (HBO Nordic/Hulu)

 
 
För den som är ute efter att hitta några av sommarens starkaste scener och avgrundsdjupa hemskheter, porträtterade av några helt fantastiska skådespelerskor - som utan tvekan kommer att Emmynomineras för sina insatser.
 

"Big Little Lies" - 10 juni (HBO Nordic)

 
 
"Big Little Lies" tog världen med storm häromåret, där framför allt Nicole Kidmans och Alexander Skarsgårds skådespel som det gifta paret med seriösa problem - ledde till vinster på nästan alla prisgalor. I den andra säsongen ansluter även Meryl Streep i rollen som Skarsgårds mamma. Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Shailene Woodley, med flera, återvänder till sina roller.
 

"Jessica Jones" - 14 juni (Netflix)

 
 
Den sista säsongen av "Jessica Jones" markerar även slutet på hela Marvels Netflix-universum av sina New York-baserade superhjältar. Det återstår att se om vi får några cameos från karaktärer ur "Daredevil", "Luke Cage", "Iron Fist" eller "The Punisher" innan vi når fram till slutet.
 

"Too Old to Die Young" - 14 juni (Amazon Prime)

 
 
En av årets, eller åtminstone sommarens, mest ambitiösa tv-serier. Regissören Nicolas Winding Refn, som bland annat ligger bakom hyllade "Drive" och "Pusher"-trilogin, har gjort en tretton timmar lång långfilm, fördelad på tio avsnitt enligt han själv. I huvudrollen kommer vi att hitta Miles Teller ("Whiplash").
 

"Jett" - 15 juni (HBO Nordic)

 
 
Daisy "Jett" Kowalski har precis släppts ur fängelset, men tvingas genast in i sitt gamla arbete som tjuv i absolut världsklass. Kanalen Cinemax brukar vara kända för sin action i serier som "Banshee" och "Warrior", nu återstår det att se vad Carla Gugino ("The Haunting of Hill House") kan hitta på i titelrollen i den nya serien.
 

"Euphoria" - 17 juni (HBO Nordic)

 
 
Zendaya ("Spider-Man: Homecoming") axlar huvudrollen i HBO:s nya vuxna och råa ungdomsserie. Hon spelar den drogberoende High School-studenten Rue Bennett och tar oss med in bakom kulisserna till en mörk värld - som endast lyses upp av neonbelysta hallucinationer.
 

"Babylon Berlin" - 20 juni (SVT/Sky)

 
 
Det är på tiden att vi får ta del av "Babylon Berlin" här i Sverige, som hade tysk premiär redan 2017 (där den tredje säsongen snart har premiär). Det har äntligen blivit dags att bege sig till det tyska 20-talet, genom en av Tysklands mest påkostade tv-serier någonsin.
 

"Dark" - 21 juni (Netflix)

 
 
Tyskarna levererar underhållning för oss svenskar dubbelt upp under juni. Netflix första tyska originalserie slog alla sina tittare med häpnad efter den första säsongens ambitiösa och invecklade säsong. Den andra delen av "Dark"-trilogin verkar, baserat på trailern ovan, leverera en minst lika imponerande säsong som senast.
 
Vilka tv-serier med premiär i juni har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan! 
| 1 juni 2019 15:00 |