Film

Skribent

MovieZine

5 april 2023 | 19:00

Biosugen i påsk? Här är de 7 bästa filmerna du kan se just nu

Den efterlängtade påskhelgen är snart här! MovieZine har samlat ihop 7 bioaktuella filmer, i alla smaker, som ger dig en paus i påskfirandet.
Kanske har du inte haft tid att gå på bio i år så som du har önskat hittills? Men nu har du din chans. Den efterlängtade påskhelgen är snart här - ett perfekt tillfälle för dig att vandra till biografen kanske en, två eller fem gånger. 
 
Vi har samlat ihop 7 bioaktuella filmer, alltifrån de som får premiär lagom till påsk, till filmer som du helt enkelt inte får missa att se på storskärmen innan det är för sent.
 
Ta din chans att se den kanske mest spektakulära actionfilmen det här decenniet, en nagelbitande skräckis, ett färgglatt äventyr med tv-spelsvärldens främsta hjälte eller filmen som redan nu är en het kandidat för nästa års Oscarsgala!
 

1. "John Wick: Chapter 4"

 
 
John Wick är tillbaka som aldrig förr! Här har vi en riktig actionpackad film för dig som vill fly de färgglada påskäggen och fjädrarna. MovieZine recensent kallar "John Wick: Chapter 4" för den "ultimata actionupplevelsen", och dessutom säger John Wick bara 380 ord i filmen - perfekt för dig som är trött efter allt tråkigt tjat med släkten på påskmiddagen. 
 
Vi får följa John Wick (Kenau Reeves) som upptäcker ett sätt att besegra de så kallade "The High Table". Men först måste han möta en helt ny fiende, Marquis (vår alldeles egna Bill Skarsgård), som har mäktiga allianser världen över, och som är den sista personen som står i vägen för John Wicks frihet. Ta din chans under påsken och se den på bio!
 

2. "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"

 
 
I och med påsken så kanske du blir sugen på att få uppleva en helt ny fantasyvärld, som är rik på mytologi och magi. Nya "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" baseras på det populära spelet med samma namn, och vår recensent har kallat filmen "lika storslagen som lekfull". Men du kan vara lugn, du behöver inte vara ett D&D-fan för att hänga med i berättelsen då vi får möta helt nya karaktärer och berättelser.
 
Den charmiga tjuven Edgin (Chris Pine) och hans gäng ger sig ut på äventyr för att hitta en försvunnen relik, men det hela går inte så bra när de blir inblandade med helt fel personer... Michelle Rodriguez, Hugh Grant och Regé-Jean Page ser vi också i roller. Se den på bio nu!
 

3. "Scream VI"

 
 
Påsken kanske inte är kopplad till att vara en blodig slaktfest, men ibland kanske man vill ha allting annat än glada små påskkärringar runt sig. "Scream VI" kallas av MovieZines recensent för att vara den bästa Scream-filmen sedan originalet, där vi får "bloddränkt metahumor, knivskarp spänning och en dos ljuv nostalgi".
 
Vi får återigen möta systrarna Samantha (Melissa Barrera) och Tara (Jenna Ortega), som med nöd och näppe överlevde det senaste blodbadet i Woodsboro. Nu har de flyttat till New York, men snart så dyker Ghostface-mördaren upp igen och ännu en gång är deras liv i fara. Den perfekta filmen för dig som vill uppleva lite skrik och panik, och samtidigt ett härligt whodunnit-mysterium!
 

4. "What's Love Got to Do with It?"

 
 
Kanske är du inte så sugen på något fet actionfilm eller skräckis till påsk. Det är lugnt, för den brittiska romantiska komedin "What's Love Got to Do with It?" har biopremiär! (Ja det är samma titel som Tina Turners låt).
 
Här får vi möta dokumentärfilmaren Zoe (Lily James) som det inte har gått så jättebra för i dejtinglivet. Hennes barndomsvän, och granne, Kazim (Shazad Latif) följer däremot sina föräldrars väg och ska genomföra ett arrangerat ätenskap med en kvinna från Pakistan. Zoe följer med på Kazims resa från London till Lahore för att filma det hela, men på vägen börjar hon undra om hon kanske har något att lära av ett annat sätt att hitta kärleken... Premiär idag 5 april!
 

5. "Super Mario Bros. Filmen"

 
 
Dags för en av tv-spelsvärldens främsta hjälte, Super Mario, att få en sprillans ny film! Nintendo har slagit ihop sina påsar med animationsstudion Illumination, som bland annat har gjort "Dumma mej"-filmerna, och kanske blir det ytterligare en succé för studion?
 
Vi får möta rörmokarbröderna Mario (Chris Pratt) och Luigi (Charlie Day) som går ihop med prinsessan Peach (Anya Taylor-Joy) och apan Donkey Kong (Seth Rogen) för att rädda Svampriket från den onde Koopa-kungen Bowser (Jack Black), som reser runt och stjäl kraftstjärnor för att kunna härska över världen. Vi väntar oss inte minst att få se riktigt coola och snygga animationer, och ett härligt äventyr att svepas med i! Biopremiär idag.
 

6. "Den tysta flickan"

 
 
Filmen som i år blev nominerad till en Oscars för bästa internationella film får nu sin biopremiär i Sverige. MovieZines recensent ger den irländska filmen "Den tysta flickan" fullpott, och kallar den för att vara ett mästerverk då den är "hypnotisk, känsloladdad och oerhört skickligt berättad". Colm Bairéad regidebuterar och vi får inte bara höra irländsk dialog, utan även gaelisk.
 
"Den tysta flickan" handlar om Cáit (Catherine Clinch) som skickas bort från sitt dysfunktionella hem för att leva med en fosterfamilj under sommaren på den irländska landsbygden. Där börjar hon sakta blomma ut, och får möta både ömhet och kärlek som hon aldrig tidigare har upplevt. Men i hemmet, som till synes avsaknar hemligheter, vilar en smärtsam sanning. Biopremiär på fredag 7 april!
 

7. "Air"

 
 
Ben Afflecks nya regiprojekt "Air" är redan en het kandidat till Oscarsgalan nästa år, och nu till påsk kommer den på bio. Filmen är baserad på en sann historia om en skoförsäljare hos Nike, Sonny Vaccaro (Matt Damon), som gör allt för att signera det nya basketstjärnskottet Michael Jordan att bära deras skor. Och det som följde revolutionerade hela sportvärlden...
 
MovieZines recensent gav "Air" ett högt betyg och hyllade den starka skådespelare ensemblen med bland annat Jason Bateman och Viola Davis. Missa den inte på bio, premiär idag!
 
Vilken film ska du se på bio under påsk?
| 5 april 2023 19:00 |