Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2023 | 13:30

Tidigt Oscarsbuzz kring Ben Afflecks nya drama "Air"

Kan filmen om Nike, Michael Jordan och ett par heta sneakers gå hela vägen till Oscarsgalan?
Vi har väl knappt återhämtat oss efter galasäsongen och den senaste Oscarsgalan. Men det är redan dags att tänka på nästa. Iallafall enligt Variety som vill lyfta fram en het kandidat.
 
Ben Afflecks nya regiprojekt "Air" ser ut att ha precis vad som går hem både hos publiken och Oscarsjuryn, enligt branschtidningen. En underdog-historia i sportgenren plus vassa prestationer (speciellt Matt Damon hyllas för sin roll) - det här är en film som kan bli en farlig utmanare.
 
Här finns också Viola Davis, som oförklarligt snuvades på en nominering för "The Woman King". Hon spelar mamman till basketstjärnan Michael Jordan och spås vara aktuell för kategorin Bästa kvinnliga biroll.
 
Affleck - som regisserat starka filmer som "Argo" och "The Town" - gör själv en av huvudrollerna i ensemble-dramat som liknas vid allt från "Rocky" till "Moneyball". Handlingen tar oss tillbaka till 80-talet då Nikes marknadschef fick en idé om att värva en sportprofil. En enorm framgångsrik reklamkampanj följde.
 
 
Bakom produktionen står Amazon Studios, som i och med "Air" satsar stort på bioduken. Filmen kommer senare att släppas på deras streamingtjänst Prime Video. Frågan är bara om filmen finns kvar i folks minne när det är dags att tänka nomineringar och guldstatyetter i slutet av året?
 
Biopremiären är redan nästa vecka, den 5 april. För den svenska publiken blir det extra kul att se Gustaf Skarsgård i en biroll.
| 28 mars 2023 13:30 |