Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 juli 2022 | 16:55

Gustaf Skarsgård i drama med Ben Affleck

Svensken får sällskap av Matt Damon och Viola Davis i en film om hur Nike förändrade sneaker-industrin.
Det är på tiden att även Gustaf Skarsgård får ta del av stora filmroller i Hollywood, där brorsorna Bill och Alex skördar stora framgångar.
 
Deadline skriver att han har fått en roll i en verklighetsbaserad film där Ben Affleck och Matt Damon gör huvudrollerna. Filmen, som ännu saknar titel, ska berätta historien om hur Nikes pr-folk lyckades få till ett avtal med sportikonen Michael Jordan under 80-talet, något som skulle ta företaget till nya höjder och förändra sneaker-industrin för alltid.
 
Damon spelar marknadsförings-geniet Sonny Vaccaro, Affleck gör rollen som Nikes medgrundare Phil Knight och Gustaf Skarsgård dyker upp som en av konkurrenterna - Adidas grundare Horst Dassler. I andra roller finns Jason Bateman, Viola Davis, Chris Tucker, Marlon Wayans och Joel Gretsch. Filmen kommer släppas på streamingtjänsten Prime Video.
 
Gustaf Skarsgård såg vi senast på bio i svenska dramat "Utvandrarna". Han har synts i flera internationella tv-serier så som "Westworld", "Vikings" och "Cursed", och nu börjar även tunga Hollywood-filmer att radas upp. Nästa sommar ser vi honom i ensemblen i Christopher Nolans "Oppenheimer".
| 14 juli 2022 16:55 |