Film

Skribent

MovieZine

20 april 2022 | 13:00

Ben Affleck och Matt Damon gör film om Nike

Damon jagar Michael Jordan, medan Affleck regisserar, i den Oscarsvinnande duons nya projekt tillsammans.
Ben Affleck och Matt Damon har hittat sitt nästa gemensamma projekt. The Hollywood Reporter rapporterar att duon, tillsammans med Amazon Studios, har påbörjat arbetet med en film om Nikes historia, med fokus på företagets försök att få en deal med Michael Jordan i mitten av 80-talet.
 
Affleck kommer att spela Nikes med-grundare Phil Knight, medan Damon gör den centrala rollen som marknadschefen Sonny Vaccaro, som kämpade länge med att få samarbetet med basketstjärnan att bli verklighet. Handlingen kommer att följa hur Vaccaro leds till Jordans föräldrar, vänner och tidigare coacher, men basketspelaren själv kommer däremot inte att ha en synlig roll i filmen. 
 
Damon och Affleck är båda manusförfattare och producenter för filmen, som ännu saknar en officiell titel. Affleck kommer dessutom att sitta i registolen, vilket innebär att det blir den första gången som han själv regisserar Damon i en film. 
 
Som en duo har Damon och Affleck nått störst framgångar med "Good Will Hunting", som de båda spelade i och skrev manus för, vilket 1998 gav dem en gemensam Oscar för Bästa originalmanus. De båda sågs senast på bioduken tillsammans i höstas, i Ridley Scotts historiska riddardrama "The Last Duel".
| 20 april 2022 13:00 |