LISTA

Skribent

Erika Jarhed

22 mars 2023 | 17:00

6 karaktärer att ha koll på inför nya "Dungeons & Dragons"-filmen

Är du redo för kommande "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"? Vi har satt ihop en lista på de karaktärer du behöver ha koll på inför premiären 29 mars.
Det har varit en lång process för filmen "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves". Redan 2013 började arbetet med en filmatisering av det populära bordsrollspelet "Dungeons & Dragons" med Warner Bros, men till slut tog Paramount Pictures över rodret.
 
Nu börjar det äntligen närma sig premiär för filmen som anländer på bio 29 mars (med smygvisningar redan från 23 mars)!
 
Duon Jonathan Goldstein och John Francis Daley, som tidigare har skrivit manus till "Spider-Man: Homecoming" och regisserat "Game Night", kommer här att stå för regin. Och "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" är en film som verkar att ha tryckt in det mesta då den beskrivs som en "fantasy-kupp-action-komedifilm".
 
Viktigt att poängtera är att denna film inte har något att göra med tidigare Dungeons & Dragons-filmer från 2000-talet. I denna reboot kommer vi nämligen att få möta helt nya karaktärer, och en helt ny historia. Och för att du ska komma väl förberedd till bion i slutet av mars så har vi samlat ihop en lista på vilka karaktärer du behöver att ha koll på inför premiären.
 

1. Edgin Darvis (Chris Pine)

 
 
Edgin Darvis kommer att vara filmens stora protagonist, och spelas av skådespelaren Chris Pine ("Stak Trek", "Wonder Woman"). Alla karaktärer i Dungeons & Dragons-världen är indelade i olika karaktärsklasser, det vill säga en karaktärtyp som har specifika egenskaper. Edgin ingår i karaktärsklassen "Bard", någon som är en riktig charmig skojare vars sång och ord har en magisk effekt.
 
I "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" kommer vi få möta Edgin som är medlem i "The Harpers" - en organisation som försvarar de oskyldiga från ondskans krafter i världen. Men när Edgins fru mördas av en "Röd Magiker" ("Red Wizard") som han tidigare har stött på i ett uppdrag med The Harpers hoppar han av. I stället försöker han skapa sig ett nytt liv som tjuv tillsammans med sin dotter Kira (Chloe Coleman) och hans nära vän Holga (Michelle Rodriguez). Han sätter ihop ett team för att sno en uppståendelsetavla för att få tillbaka sin bortgångna fru. Det hela slutar dock med att han blir sviken av en i sitt eget gäng - Forge Fitzwilliam.
 

2. Forge Fitzwilliam (Hugh Grant)

 
 
Här har vi filmens skurk nummer ett som kommer att spelas av legendaren Hugh Grant. Forge ingår i klassen "Tjuv" ("Rogue"), det vill säga en person som har specialiserat sig på rörlighet, lömskhet och lurendrejerier. Han är dessutom expert på att sig förbi fällor och lås.
 
Kanske inte så konstigt att Edgin väljer ut Forge för att vara med när de försöker sno uppståendelsetavlan. Men Forge har andra planer då han samarbetar med den Röda Magikern Sofina (Daisy Head), och sviker sitt eget gäng. När Edgin hamnar i fängelse efter kuppen tar Forge hand om hans dotter, och blir hertigen av Neverwinter. För att hämnas sätter Edgin ihop ett nytt team som ska bryta sig in i Forges valv för att återta uppståendelsetavlan.
 

3. Holga Kilgore (Michelle Rodriguez)

 
 
Holga Kilgore är Edgins närmsta vän och är något av en extramamma för hans dotter Kira. Holga kommer att spelas av Michelle Rodriguez, som är mest känd från "Fast & Furious"-filmerna. Till skillnad från sin vän Edgin är hon ingen skojare, utan ingår i klassen "Barbar" ("Barbarian") - en vildmarkskrigare som är känd för sin styrka och uthållighet. Holga är en av medlemmarna i Edgins tjuvgäng.
 

4. Xenk Yendar (Regé-Jean Page)

 
 
Karaktären Xenk Yendar kommer att spelas av ingen mindre än "Bridgerton"-stjärnan Regé-Jean Page. Hans roll är fortfarande något okänd, men det vi vet är att han tillhör karaktärtypen "Paladin", som också kan kallas för "Tempelriddare". En Paladin tjänar de goda gudarna och strävar efter att bekämpa ondska. Xenk kommer ifrån landet Thay, som de Röda Magikerna nu styr, och han är en av dem som Edgin rekrytrerar till sitt nya gäng för att hämnas på Forge.
 

5. Simon Aumar (Justice Smith)

 
 
Skådespelaren Justice Smith ("Jurassic World: Fallen Kingdom", "Pokémon Detective Pikachu") kommer att spela karaktären Simon Aumar. Han klassas som en "Trollkonstnär" ("Sorcerer"), vilket innebär att han har förmågan att använda sig av magiska besvärjelser. Det som bland annat skiljer sig från en Trollkonstnär och den andra klassen "Magiker" ("Wizard") är att trollkonstnärens förmåga är medfödd. I filmen är Simon ättling till Elminster Aumar, en karaktär från spelet som är en mycket mäktig trollkonstnär. Simon är en av medlemmarna i Edgins tjuvgäng.
 

6. Doric (Sophia Lillis)

 
 
Sophia Lillis som är mest känd som Beverly Marsh i "Det" och dess uppföljare från 2019 kommer att spela karaktären Doric i "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves". Doric klassas som en "Druid", vilket innebär att hon har ett starkt band till naturen. Hon är även en så kallad "Tiefling", en blandning av en människa och "något annat". I trailern till filmen kan vi se att Doric har förmågan att förvandlas till en "Owlbear", en korsning mellan en björn och en uggla. Doric ansluter till Edgins nya team för att hjälpa till att hämnas på Forge.
 
Är du redo för "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"?
| 22 mars 2023 17:00 |