Film

Skribent

Erika Jarhed

28 mars 2023 | 10:45

Keanu Reeves säger bara 380 ord i nya "John Wick: Chapter 4"

Manusförfattaren verkar haft ett lätt jobb med nya "John Wick"-filmen. En undersökning visar att Keanu Reeves säger 380 ord i den tre timmar långa filmen.
John Wick är inte direkt något pratkvarn i nya "John Wick: Chapter 4". Deadline skriver nämligen att The Wall Street Journal har räknat alla ord som Wick yttrar genom hela filmen - vilket bara blir 380 ord!
 
Dessutom har The Wall Street Journal räknat ut att cirka 10 procent av de 380 orden som Wick yttrar finns med i filmens trailer, vilket innebär att han säger mer i det 2,5 minuters långa klippet än vad han gör under de första 25 minuterna av själva filmen. Och hans favoritord är "yeah", som nästan utgör en tredjedel av Wicks dialog.
 
Och håll i er - den allra längsta repliken som skådespelaren Keanu Reeves har i en scen är mot motspelaren Hiroyuki Sanada där Wick säger: "Du och jag lämnade ett bra liv bakom oss för länge sedan, min vän".
 
Regissören Chad Stahelski, som har gjort alla tidigare "John Wick"-filmer, har själv sagt att Wick inte har mycket dialog i den nya filmen eftersom Reeves själv tog bort ungefär hälften av dialogen som skrevs för hans karaktär i det första manuset. 
 
Men bristen på dialog verkar inte spela någon roll för publiken då filmen har dragit in 137 miljoner dollar världen över, vilket blir den starkaste premiärhelgen för franschisen. Filmen intog dessutom förstaplatsen på svenska biotoppen. 
 
Så om du är trött på för mycket tjat, passar "John Wick: Chapter 4" perfekt för dig helt enkelt.
| 28 mars 2023 10:45 |