biotoppen

Skribent

MovieZine

27 mars 2023 | 13:15

Ny etta på biotoppen! Stark premiärhelg för ”John Wick: Chapter 4”

Den fjärde (och sista?) filmen om torpeden John Wick har dragit in imponerande 137 miljoner dollar.
John Wicks pampiga nya actionfest på bio har fått en explosiv start. Keanu Reeves intar förstaplatsen på svenska biotoppen, och från USA rapporteras det om imponerande biointäkter på 73 miljoner dollar.

Enligt Variety har ”John Wick: Chapter 4” redan spelat in 137,5 miljoner dollar världen över - den starkaste premiärhelgen i denna franchise! ”John Wick” är något så unikt som en filmserie som ökar i popularitet för varje nytt kapitel, och del 4 har just nu all potential att slå sina föregångare.
 
Huruvida detta blir den sista filmen med Reeves i rollen som hårde John Wick återstår att se. Vi vet iallafall att en spinoff planeras - ”Ballerina” med Ana de Armas i huvudrollen - och att tv-serien ”The Continental” utökar mytologin någon gång i höst. Fast Lionsgates studiochef hoppas fortsätta på franchisen med Keanu Reeves:

- Vi är inte redo att ta farväl av Keanu i denna franchise. Vi tittar på alternativen. Det finns massvis med saker vi kan göra, publiken älskar honom, säger Joe Drake till Deadline.
 

Så mycket har John Wick-filmerna spelat in


John Wick (2014) - 86 miljoner dollar
John Wick: Chapter 2 (2017) - 174 miljoner dollar
John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019) - 328 miljoner dollar
| 27 mars 2023 13:15 |