Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 december 2017 | 14:00

"Baby Driver" kan få en uppföljare

Regissören och manusförfattaren Edgar Wright har "massor av idéer" för en fortsättning.
Högoktaniga kuppfilmen ”Baby Driver” hörde till sommarens trevligare överraskningar på bio. Edgar Wright skapade en originell idé med årets kanske häftigaste soundtrack, och både publiken och kritikerna hängde med på resan. Filmen drog in över 225 miljoner dollar världen över på en budget av 34 miljoner.
 
Filmen följer Baby (Ansel Elgort), den unge flyktbilsföraren som planerar att dra sig tillbaka till ett hederligt liv. Men först väntar en sista stöt för gangsterbossen (Kevin Spacey), och en del överraskningar på vägen.

Wright bekräftar nu i intervjuer att det talas om en uppföljare:

- Avtalet blir färdigt inom kort. Förhoppningsvis får jag skriva en till, jag har definitivt massvis med idéer. Men jag vet inte om det blir min nästa film, jag har några andra saker som jag utvecklar också, säger han till EW.com.

Det återstår att se vad Wright väljer som sitt nästa projekt. Han har iallafall bråttom att sätta sig bakom ratten igen, med eller utan Baby:

- Jag skulle vilja hoppa upp på hästen igen snart, för - tyvärr - gick det fyra år mellan ”The World’s End” och ”Baby Driver”. Jag vill inte att det ska gå så lång tid igen, jag hoppas att jag kan släppa en ny film inom två år.
 
 
Vill ni se en uppföljare till "Baby Driver"?
| 5 december 2017 14:00 |