Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 maj 2015 | 14:00

"Avengers: Age of Ultron" välter biljettkioskerna

Men den når inte upp till föregångaren...
I veckan gick den senaste Avengers-rullen, "Age of Ultron", upp på bio i USA och som väntat dominerar den intäktsmässigt. Hela 187 miljoner dollar drog den in under öppningshelgen i staterna, och totalt har den nu spelat in 625 miljoner dollar världen över. Detta rår dock inte på första "The Avengers" som under sin öppningshelg spelade in 207 miljoner dollar i USA, och den landade sedan som bekant på en tredjeplats totalt över mest inkomstbringande filmer med 1,5 miljarder inspelade dollar.

I övrigt är det aningen tunnsått med succér. På andraplatsen hittar vi "Age of Adaline" med Blake Lively och Harrison Ford i huvudrollerna, som har spelat in drygt 6 miljoner dollar. Den får premiär här hemma i Sverige den 5:e juni.

På svenska biotoppen klamrar sig "Fast & Furious 7" fast i toppen med en andraplats, och under den hittar vi den animerade Rihanna-rullen "Home" som nu totalt spelat in 326 miljoner dollar världen över. 

Omdebatterade "Child 44" har det fortsatt svårt, och har på två och en halv vecka sedan premiären bara mäktat med att spela in drygt 3 miljoner dollar totalt. Detta alltså på en beryktad budget på 50 miljoner dollar. Den ligger nu på 4:e plats på svenska biotoppen. Daniél Espinosa säger sig dock inte vara särskilt orolig över sin fortsatta Hollywood-karriär, eftersom hans debut (i Hollywood alltså) var den mest lyckade, intäktsmässigt, på hela tio år för en debutant.
| 4 maj 2015 14:00 |