Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 december 2015 | 19:30

"Avatar 2" kommer julen 2017... om James Cameron hinner

Inspelningen av de tre uppföljarna börjar inom kort.
Fantastiska äventyr på avlägsna planeter verkar vara nyckeln till de riktigt framgångsrika filmerna. Just nu väntar vi på att se om aktuella ”Star Wars: The Force Awakens” lyckas slå ”Avatar” som tidernas största film. Isåfall är James Cameron redo att sno tillbaks titeln redan om ett par år. 

I ett samtal med Montreal Gazette gav Cameron en uppdatering om när hans storslagna uppföljare ”Avatar 2” kan väntas komma, och jo - ryktet om december 2017 står fast. Om allt går enligt planerna.

- Julen 2017 är vårt mål. Det är vad vi har sagt. Men det är inte lika viktigt för mig som att alla tre filmerna ska släppas med ett års mellanrum. Det är en berättelse som löper genom tre filmer. Varje film är fristående, men berättar också en mycket större historia, säger Cameron.

Den petige regissören har nyligen avslöjat att han spenderade en sinnessjuk mängd tid på de tre filmernas design. Men nu börjar det äntligen bli dags att filma dem. Alla tre uppföljarna spelas in samtidigt.

- Designen är mer eller mindre klar, och det var ett enormt jobb. Det tog oss två år. Vi är klara med alla varelser och landskap, och alla nya världar som ni kommer få se på Pandora. Jag skriver fortfarande men är snart klar. Det tekniska är klart, scenografin står klar. Vi ser fram emot att börja spela in efter nyår.

Vad vill ni se i "Avatar 2"?
| 22 december 2015 19:30 |