Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 december 2015 | 15:00

James Cameron spenderar en sinnessjuk mängd tid på "Avatar"-uppföljarna

Regissören säger att designarbetet "nästan" är klart, i alla fall. Men hur går det med manusen?
Det har gått 6 år sedan James Cameron släppte lös "Avatar" för världen, och ända sedan dess har han arbetat på uppföljaren. Förlåt, uppföljarna. Det ska ju som bekant nämligen komma tre stycken till filmer i serien. Från början var produktionen av "Avatar 2" satt att starta redan förra året, men det har skjutits på gång efter annan för att tillåta Cameron att finputsa både designen och manuset. Och det verkar ha betalat sig. Sigourney Weaver har kallat Camerons konceptarbete för uppföljaren för "mind blowing", och animationsgudarna på specialeffektsföretaget Weta har sagt att "Avatar 2" är deras mest ambitiösa projekt hittills.

I en ny intervju med Entertainment Weekly gav James Cameron en lite uppdatering om hur det går med uppföljarna:

- Jag håller just nu på att gå igenom alla tre manusen ytterligare en gång. Bara förfinar dem, liksom. Det gör jag parallellt med designarbetet. Designen är väldigt mogen vid det här laget, vi har designat saker i ungefär ett och ett halvt år nu. Alla karaktärer, miljöer och varelser är i princip färdiga.


En noggrann herre.

Sam Worthington och Zoe Saldana kommer att återvända till rollerna som Jake och Neytiri, och även Stephen Lang och Sigourney Weaver kommer tillbaka. Hur nu det ska gå till... När filmerna får premiär är ännu oklart, men vad vi vet är att alla tre filmer kommer att spelas in samtidigt i Nya Zealand.

Ser du fram emot mer "Avatar"?
| 12 december 2015 15:00 |