Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 mars 2017 | 22:45

”Avatar 2” kommer inte bli klar till 2018

Det var för bra för att vara sant. James Camerons ”Avatar 2” kommer inte att släppas julen 2018 - det har regissören själv nu insett.
Sedan rymdäventyret ”Avatar” kom och blev en dundersuccé år 2009 har världen väntat på en uppföljare. En uppföljare som blev fyra längs vägen. Och filmen som skulle kommit redan 2014 har gång på gång blivit fördröjd.

I höstas fick vi upp lite hopp när 20th Century Fox spikade ett december-datum 2018 för ”ett hemligt James Cameron-projekt”. Men förgäves. Filmskaparen ber nu fansen, via en intervju i Toronto Star, att ha tålamod:

- 2018 kommer inte att hända. Vi har inte gått ut med ett premiärdatum än. Vad folk måste förstå är att det är flera premiärer som måste infalla i takt. Vi gör inte bara en ”Avatar 2”. Vi gör ”Avatar 2”, och 3, 4 och 5. Det är ett episkt åtagande.



James Cameron säger att han kommer ha fullt upp under de kommande åtta åren av sitt liv. Vilket låter rimligt, med tanke på att den första filmen tog fyra och ett halvt år att göra. Nu har han åtminstone full fokus på uppföljarna:

- Det här är nu mitt heltidsjobb, och snart blir det 24/7. Vi har designat de flesta varelser och miljöer. Det är spännande grejer. Jag önskar jag kunde dela det med världen. Men vi måste spara lite på spektaklet, och vi kommer att dra undan ridån när tiden är den rätta, lovar Cameron.

Nu kommer alltså "Avatar 2" på bio tidigast år 2019, men vi sätter nog inga förhoppningar till det heller. Och cirka år 2025 räknar James Cameron med att bli klar med sitt överdrivet ambitiösa blockbuster-projekt. Bäst för honom att det är värt all väntan...


Ser ni fram emot fyra nya "Avatar"-filmer? Kommentera nedan.
| 10 mars 2017 22:45 |