CINEMACON 2016

Skribent

Jakob Åsell

14 april 2016 | 22:18

James Cameron utannonserar fyra ”Avatar”-uppföljare

Planerna har svällt. De tre filmerna blir nu fyra. Det bekräftade regissören under CinemaCon i Las Vegas.
James Cameron gjorde en överraskningsvisit i Las Vegas och avslutade 20th Century Fox framtidspresentation genom att dela med sig av lite nyheter direkt från Pandora. 

Utöver att en Pandoravärld just nu byggs på Walt Disney World i Florida och att liveföreställningen "TORUK - The First Flight” sätts upp av Cirque du Soleil så meddelade Cameron att hans fantasivärld svällt även på filmfronten. Tillsammans med sina fyra manusförfattare och några av ”världens bästa designers” arbetar han för fullt med att utveckla en värld som enligt Cameron själv, kommer att bli ”långt bortom originalet rent visuellt sett”.

- Men vi har börjat stöta emot vår konstforms begränsningar under manusarbetet och nu när vi håller på att avsluta manusarbetet så ser det ut att bli, inte bara tre utan - fyra stycken uppföljare. 

- Det är ett massivt filmprojekt där alla filmerna står på egna ben. Men tillsammans formar de en komplett saga. Och tro mig - dessa filmer är gjorda för att först ses på bio! utbrast Cameron som tidigare delat ut en känga till Sean Parkers Screening Room-projekt som skulle göra det möjligt att se filmer hemifrån samtidigt som de har biopremiär. 


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Den första Avatar uppföljaren är planerad att gå upp på bio julen 2018, sen följer nästa filmer julen 2020, 2022 och 2023.

- Vi ses på Pandora!, hälsar James Cameron från Las Vegas.
| 14 april 2016 22:18 |