Trailer

Skribent

Alexander Svensson

20 september 2023 | 16:00

Återvänd till Hungerspelen i nya trailern för "The Ballad of Songbirds and Snakes"

Prequelfilmen till “Hunger Games”-filmerna närmar sig med stormsteg, och en ny trailer ger oss ett smakprov på vad vi kan vänta oss när vi återvänder till hungerspelens värld i november.
“The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” är baserad på en prequelbok som Suzanne Collins, författaren av de ursprungliga böckerna, gav ut 2020. Man kanske hade trott att en prequel skulle handlat om någon av originalberättelsens mer heroiska figurer, typ Haymitch eller Finnick, men istället följer den ingen mindre än ärkeskurken Coriolanus Snow (spelad av Donald Sutherland i de fyra Hunger Games-filmerna), fast innan han blev en dryg diktator.
 
I “The Ballad of Songbirds and Snakes” spelas Snow av Tom Blyth, och agerar mentor åt Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), en tribut från Distrikt 12 som blivit utvald till att ställa upp i det tionde hungerspelet. Trots att hon på ytan kanske verkar vara en nyversion av Jennifer Lawrences Katniss Everdeen så ska hon enligt uppgift vara "raka motsatsen"
 
Av trailern att döma blir "The Ballad of Songbirds and Snakes" ett explosivt spektakel, som även fördjupar sig i spelet bakom hungerspelens kulisser, där bland andra Peter Dinklage och Viola Davis sitter och intrigerar. Se trailern här nedan:
 
 
Det kan även vara värt att notera att sången som sjungs i trailern, “The Hanging Tree” är ny version av en sång som Jennifer Lawrences Katniss sjöng i originalfilmerna. Sången är inte heller det enda som känns igen från de ursprungliga filmerna: Francis Lawrence, som regisserade tre av de fyra filmerna, sitter i regissörsstolen även här. “The Hunger Games: The Balld of Songbirds and Snakes” har sin premiär den 17 november.
| 20 september 2023 16:00 |