Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

30 augusti 2023 | 13:30

Nya "Hunger Games"-hjälten är "raka motsatsen till Katniss"

En ny bild från kommande filmen “The Ballad of Songbirds and Snakes” tyder på känslostarka scener och ett typiskt Panem-mode.
En ny bild från kommande “The Ballad of Songbirds and Snakes” med Rachel Zegler och Tom Blyth i spetsen har släppts. I regi av Francis Lawrence som bidrog med de tidigare filmerna i serien (förutom den första) ser vi hur karaktärerna Lucy Gray och Coriolanus Snow håller varandra i handen.
 
Gray ser nervös ut medan Snow ser bestämd ut – trots att de verkar eskorteras av vakter till ett okänt ställe.
 
 
För Francis Lawrence var detta en utmaning; “kommer folk gå och se filmen om Katniss inte är med?” frågade han Empire under en intervju. Han fortsätter:
 
- Lucy Gray är anti-Katniss. Katniss var introvert och en överlevare. Hon var tyst och oberörd, du kan nästan säga att hon var asexuell. Lucy Gray är motsatsen. Hon bär sin sexualitet på utsidan och är verkligen en artist.
 
- Till skillnad från Katniss som tvingades till att le framför kamerorna och bli upprorets ansikte utåt så trivs Lucy Gray i strålkastarljuset. Där Katniss var dödlig med pilbågen är Lucy uppfinningsrik med sina knep. Hon älskar publiken, hon vet hur man handskas med publiken och hur man manipulerar människor, påpekar Lawrence.
 
Jennifer Lawrence får inte vara med i nya prequelfilmen.
 
Som tidigare skrivet blir den nya filmen den längsta i serien med hela 165 minuter och får premiär den 17 november.
 
Är du team Gray eller Everdeen?
| 30 augusti 2023 13:30 |