Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

14 augusti 2023 | 20:33

Kommande “Hunger Games”-filmen toppar de tidigare filmernas speltid

...något som lär göra fans och bokens läsare glada.
“Hunger Games”-världen växer och fansen har filmatiseringen av senaste boken i serien “The Ballad of Songbirds and Snakes” att se fram emot.
 
Historien kretsar kring det tionde Hungerspelet. 64 år innan Katniss Everdeen gjorde entré, och vi får följa en ung Coriolanus Snow (Tom Blyth, tidigare spelad av Donald Sutherland) som student i Panem. Regeringen försöker ta till nya medel för att locka fler tittare till Hungerspelen och man väljer en grupp skarpa studenter, däribland Snow, som mentorer för spelarna och själva spelet.
 
Snow blir mentor för Distrikt 12-spelaren Lucy Grey (Rachel Zegler) och försöker i den bästa mån han kan att guida henne genom spelen; dels för att skaffa sponsorer åt henne men också för att upprätthålla sitt namn och rykte i Panem. Snabbt inser han att Grey inte har några större problem med att få publiken på sin sida och vinna över deras hjärtan... Vinner hon också över hans hjärta?
 
Filmen har premiär 17 november och är i “Hunger Games”-serien den överlägset längsta filmen med hela 165 minuters speltid enligt Movieweb. Något som känns tryggt med “Hunger Games”-veteranen Francis Lawrence återigen i registolen.
 
Fans som har läst boken vet att det bjuds på många detaljer och mycket världsbygge, vilket den generösa speltiden lär ge utrymme för. “The Hunger Games: Catching Fire” är seriens näst längsta film med 146 minuters speltid.
 
I övriga roller ser vi Viola Davis som den ondsinta spelmästaren Volumnia Gaul, Peter Dinklage som Dean Casca Highbottom och Jason Schwartzman som programledaren Lucretius “Lucky” Flickerman.
 
Ser du fram emot “The Ballad of Songbirds and Snakes”?
| 14 augusti 2023 20:33 |