Film

Skribent

Emma

28 november 2013 | 14:01

Årets filmfloppar utsedda

Det är finansmagasinet Forbes som nu kommit med en lista över årets filmfloppar.

Forbes definierar en flopp utifrån hur mycket av sin budget filmen tjänar på biograferna världen över.

"The Fifth Estate", filmen om WikiLeaks med Benedict Cumberbatch i huvudrollen som Julian Assange, är den film som hittills i år har dragit in minst pengar i förhållande till sin budget. Filmen toppar därmed Forbes lista över årets floppar.

Filmen som innan sin biopremiär spåddes vara högaktuell under den kommande filmprissäsongen, med stjärnskottet Cumberbatch som dragnamn och med en Oscarsvinnare som regissör - Bill Condon vann Oscarn för bästa manus 1998, för "Gods and Monsters" - har visat sig vara allt annat än lönsam. Hittills har den dragit in drygt sex miljoner dollar av sin relativt lilla budget på 28 miljoner dollar. Alltså ungefär 21 procent.

I Sverige går "The Fifth Estate" inte ens upp på bio, utan kommer direkt på DVD i februari 2014.

På andra plats kommer Sylvester Stallone-filmen "Bullet to the Head", som fick en etta i betyg av MovieZines recensent. Bland övriga filmer på listan finns "Paranoia" som även den fick en etta av MovieZine, och "Broken City" med Mark Wahlberg och Russell Crowe i huvudrollerna.

"The Lone Ranger", som brukar omnämnas i flopptermer, finns inte med på Forbes lista eftersom den spelade in 260 miljoner dollar världen över med en budget på 215 miljoner dollar.

| 28 november 2013 14:01 |