Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

4 januari 2011 | 16:06

Årets bästa trailers

Det är dags att kora 2010 års bästa trailer och 10 stycken har passerat nomineringsprocessen. Nu är det upp till dig att rösta fram din egen personliga favorit!

Under hösten har vi sett väldigt många trailers. Vi har sett allt från Natalie Portmans digitala trosor i "Your Highness" till Jeff Bridges revolver i "True Grit". Allt mellan himmel och jord. Mellan Ryan Reynolds gröna dräkt och Ryan Goslings ukulele. Vi har fått se allt som den här branschen har att erbjuda i små tvåminuters-klipp. Det är äntligen dags att bestämma vilka trailers som var bäst. Dessa trailers har jag tyckt varit bäst det här året.

Inception

"Inception" levererade verkligen på vita duken. Filmen var nästan störst bäst och vackrast redan innan den släppts. Anledningen var några riktigt bra trailers, men jag syftar mest på teasern som kom. Tillsammans med den pampiga musiken som dånar i bakgrunden och Joseph Gordon-Levitt som flyger längs hallen blev den här teasern en av årets bästa.

Battle: Los Angeles

En trailer som verkligen tog mig med storm. Den påminner väldigt mycket om den tidiga trailern som släpptes till "District 9" som var sådär väldigt hemlighetsfull som också denna trailer är. Jag hoppas verkligen på den här filmen, jag kan verkligen inte vänta. Kan bli hur bra som helst, speciellt när den har en av årets bästa trailers.

Black Swan

En fantastisk trailer som pryder en film jag ännu inte sett. Den får mig dock att vilja se filmen, nu på stört. Natalie Portman har varit med i riktigt många trailers i höst, men detta är helt klart den bästa. En mörk och vacker trailer med ett fantastiskt klimax. Visar precis lagom av handlingen. Perfekt musikval.

127 Timmar

Den andra trailern som kom till den här filmen var helt klart den bästa. Den är väldigt lång, lite för lång till och med, och avslöjar lite för mycket handling, men är ändå riktigt, riktigt bra. Det är någonting med historien som avslöjas i trailern som får mig att vilja se mer. Ingen trailer i år har gett samma rysningsfaktor som trailer nummer två till "127 timmar".

True Grit

Jag funderade länge över om det var den första teasern eller om det skulle vara den andra  trailern som skulle in på den här listan från "True Grit". Båda är alldeles utmärkta. Jag beslöt mig sist för att köra med den första teasern. Den levererar en känsla man sällan får av en trailer/teaser. Man får reda på exakt lagom, även om det bara är just en teaser. Bröderna Coen är utmärkta regissörer, och deras trailers får verkligen det att framstå.

The Town

När jag läste att Ben Affleck satte sig i registolen igen blev jag alldeles lyrisk. Jag fullkomligt älskade vad han gjorde med Dennis Lehanes bok "Gone Baby Gone" tillsammans med sin brorsa Casey. När trailern trillade in var det extas. Filmen verkade vara exakt lika bra som hans första regiarbete. Visst, trailern avslöjar lite för mycket handling för sitt eget bästa, men det är få filmer jag gått med så mycket förhoppningar till biografen med som med "The Town". Och den var bra. Riktigt bra.

Hobo With A Shotgun

En film som verkligen borde få något form av pris för skönaste trailer. Fylld av blod och galenskaper, men alldeles, alldeles genial. Jag ser verkligen fram emot det färdiga resultatet av den här filmen. Den verkar helt galen.

Sucker Punch

En tuffare trailer än den här går knappt att hitta. Snygga tjejer, drakar, monster och robotar. Den har allt man vill ha, och mer därtill. Zack Snyder går alltid att lita på när det gäller produktion av trailers. Hans första trailer till filmen "Watchmen" var helt otroligt bra, och samma sak gäller i allra högsta grad "Sucker Punch". Tråkigt att den andra trailern var så pass dålig som den faktiskt var.

Blue Valentine

Ännu en film jag inte sett än, men verkligen hoppas på, på grund av den utomordentliga trailern. Jag älskar indiefilmer, det är ingen hemlighet. Ryan Gosling är också i mitt tycke en underbar skådepelare som stod för en fantastisk prestation i "Lars and the Real Girl". Musiken är fantastisk, och man får reda på den perfekta mängden handling, alltså inte mycket alls. Michelle Williams och Ryan Gosling ser ut som perfekt skådespelarpar.

The Social Network

Det behövs egentligen inga superlativ för att beskriva hur bra den här trailern är. Det är igenkänningsfaktorn i trailern som får den att vara så fantastisk. Första halvan består av bilder från Facebook, en alldeles utmärkt idé för att få folk att just känna igen sig. Alla har Facebook. "Det här är ditt liv, på film". Sen efter en stund byter trailern över till Jesse Eisenberg som Mark Zuckerberg, skaparen. Extremt bra gjord trailer, som visar två vinklar på ett bra sätt. Musikvalet är det bästa i år.

| 4 januari 2011 16:06 |