Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 mars 2019 | 19:00

Apple TV+ är Apples nya streamingtjänst - här är allt du behöver veta

Teknikjätten Apple är redo att ge sig in i tv-branschen med flera tunga skådespelare och producenter. Idag avslöjar de sina planer.
Under måndagskvällen berättade Apple om flera kommande nyheter, samt sin nya streamingtjänst Apple TV+ och några av serierna som kommer släppas i höst.
 
Apples VD Tim Cook intog scenen på Steve Jobs Theatre i Los Angeles efter ett filminspirerat intro. Han lade fokus på några av de Apple-tjänster som utvecklats för att underlätta användarnas liv, och presenterade nyheter som Apple News+ och speltjänsten Apple Arcade innan det var dags att dyka in i tv-underhållning.

Nya Apple TV-appen kommer att sammanställa filmer och serier från alla de kanaler och streamingtjänster som du prenumererar på. Tanken är att man inte längre ska behöva hoppa mellan Showtime eller HBO.

Apple TV kommer finnas finnas tillgängligt i alla enheter, och inom kort också på Mac-datorer och flera smart-tv-apparater.

Och som många förväntat sig var det dags att presentera en ny streamingtjänst. "Great stories can change the world", sa Tim Cook innan han avslöjade namnet på nya tjänsten: Apple TV+.
 
Apple TV+ ska skapa högkvalitativa originalserier och filmer i alla genrer. Serier med bland annat Octavia Spencer, Joel Kinnaman, Hailee Steinfeld och Aaron Paul skymtade förbi i den första trailern som visades upp.

Apple TV+ blir en annonsfri prenumerationsservice, tillgänglig i över 100 länder. Tjänsten lanseras i höst och prislappen är än så länge okänd.
 
 

Här är några av serierna på AppleTV+

 
Filmskapare som Steven Spielberg, J.J. Abrams, Sofia Coppola, M. Night Shyamalan och Ron Howard dök upp i en svartvit reklamfilm för att prata om hur minnesvärda historier skapas.

När ljuset tändes var det Spielbergs tur att inta scenen och berätta om sin nya sci-fi-serie "Amazing Stories". Första avsnittet kommer handla om en pilot från andra världskriget som förflyttas i tiden till vår värld.

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell dyker upp i "The Morning Show". En titt på maktkampen mellan män och kvinnor bakom kulisserna på en morgon-tv-show.
 
Jason Momoa och Alfre Woodard medverkar i "See", en ny serie skapad av Steven Knight. Den utspelar sig i en värld som drabbats av ett virus, med några få miljoner överlevare. Alla har blivit blinda och efter många år vet man inte om syn någonsin har funnits. Duon utlovade onda drottningar, modiga hjältar och spännande äventyr.

Kumail Nanjiani ("The Big Sick") står bakom "Little America". Det är en antologiserie om invandrare i USA, med fokus på de mänskliga historier och känslor som förenar oss alla.
 
"Helpsters" blir ett nytt barnprogram av skaparna bakom "Sesame Street". Lärorikt för förskoleåldern, för det är väl aldrig för tidigt att lära sig om exempelvis kodning?

J.J. Abrams och singer/songwritern Sara Bareilles står bakom "Little Voice", om en ung kvinna som måste hitta sin röst som artist och som person. Huvudpersonen är en begåvad kvinnlig musiker som lever i New York, omringad av familj och vänner. "En serie för alla som någon gång jagat sin dröm", säger Abrams.
 
Sist men inte minst vill Oprah Winfrey försöka sprida lite optimism i världen och ta sig an högaktuella ämnen. Två dokumentärserier väntar från tv-drottningen.
 
"Det är inte bara ännu en streamingtjänst, utan den främsta destinationen för historieberättare", lovade Apple flera gånger under sin presentation. Jag är inte övertygad om att just deras tv-serier kommer göra världen till en bättre plats, men visst är det flera spännande projekt och tunga namn som vi har att se fram emot i höst.
| 25 mars 2019 19:00 |