Spel

Skribent

MovieZine

25 mars 2019 | 18:50

Apple Arcade - bästa mobilspelen på ett ställe

Apple presenterar sin nya tjänst som samlar de populäraste betalspelen.
Under Apples presentation under måndagen presenterades en ny tjänst för spel: Apple Arcade.
 
Mobilspel är enormt populära men många väljer bort välgjorda betalspel för de hundratusentals gratisspel som tjänar pengar på reklam eller mikrotransaktioner. Det har inspirerat Apple till en ny prenumerationstjänst i App Store, där användarna får tillgång till fler än hundra exklusiva spel. Vad månadskostnaden blir är inte bekräftat ännu, utan det kommer avslöjas senare.
 
Ett par bekräftade spelutvecklare till Apple Arcade är däremot Hironobu Sakaguchi, som mest är känd för en rad "Final Fantasy"-spel, samt "The Sims"-skaparen Will Wright. Med tanke på deras ikoniska skapelser, är det svårt att inte bli nyfiken på vad de hittar på till Apple Arcade.
 
Utöver dessa gamla spelrävar är ett dussintal andra utvecklare i gång med olika titlar som alltså bara kommer att släppas till Apples spelstreamingtjänst, där många tycks vara rörande överens om att Apple Arcade öppnar upp dörren för unika spel som kanske aldrig skulle ha blivit gjorda till en traditionell spelkonsol. Lyssna på vad de har att säga i videon nedanför:
 
 
Huruvida spelen blir bra eller ej återstår förstås att se, men tillsammans med Googles Stadia-satsning är en sak åtminstone säker: 2019 är året då strömmande av spel kan bli lika vanligt som streamingtjänster för film och serier.
 
Apple Arcade släpps i höst i över 150 länder över hela världen och du som har en iPhone, iPad, Mac eller Apple TV kommer alltså kunna prenumerera på spelen. Mer detaljer kommer vid ett senare tillfälle.
 
Prenumerera på spel, är det något du vill göra? Kommentera nedan!
| 25 mars 2019 18:50 |