Spel

Skribent

Lina Svensson

20 mars 2019 | 15:30

Google presenterar Stadia - en ny streamingtjänst för spel

Google går verkligen "all in" med sin nya streamingtjänst för spel. Stadia är en tjänst som ska göra dina favoritspel lättillgänliga, oavsett hur du föredrar att spela dem.
Google har tidigare hintat om att de inom kort ska presentera ett nytt koncept som enligt dem, kommer att vara framtiden för alla spelälskare där ute. Och nu har alltså Google avslöjat sina planer. Det är inte en konsol, som många kanske hade trott. Istället är det en streamingtjänst för spel vid namn Stadia.
 
Enligt Google ska du med denna tjänst kunna spela i både 1080p och 60 bilder per sekund utan problem. Alla storspel kommer att finnas tillgänliga och du ska kunna spela direkt via din laptop, smart-tv eller till och med från din mobiltelefon. 
 
Utöver att lansera en helt ny streamingtjänst kommer Google dessutom att släppa en egen spelkontroll. Med denna kontroll kommer spelaren smidigt kunna ladda upp klipp på Youtube med några klick. Du kommer dessutom kunna använda kontrollen som ett sökverktyg. Ifall du kör fast i ett spel, kan kontrollen söka fram lösningen på hur du ska ta dig vidare. Men om du inte känner för att köpa till Googles egna spelkontroll, går det utmärkt att använda sig av favoritkontrollen du redan har hemma.
 
 
Kommer du att använda dig av Googles nya storsatsning Stadia?
| 20 mars 2019 15:30 |